Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΖΑΚΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ





























Ένα τζάκι πάντα αποτελεί το κεντρικό θέμα ενός δωματίου, πάντα τραβάει τα βλέμματα και δίνει ζεστασιά στο χώρο κάνοντας τον πιο οικείο. Μια και θα σας συντροφεύει για πολλά χρόνια και θα ξοδέψουμε αρκετά χρήματα για την αγορά και εγκατάσταση, θέλει προσοχή στην επιλογή.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
-Το πιο σημαντικό σίγουρα είναι η ενέργεια που καταναλώνει και πόσο τετραγωνικά μέτρα μπορεί να καλύψει ζεσταίνοντας ένα χώρο,γι αυτό το λόγο είναι απαραίτητα πάντα μια έρευνα αγοράς πριν αποφασίσουμε.
- Αποφασίστε το στυλ που θέλετε να υιοθετήσετε  αν δηλαδή θέλετε ένα μοντέρνο ή κλασσικό τζάκι, 
με πέτρες ή μάρμαρο κτλ.  
- Όταν αποφασίσετε το στυλ που προτιμάτε βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με τα υπόλοιπα στοιχεία του σπιτιού, που εκτός από τα έπιπλα είναι και η γενικότερη αρχιτεκτονική του χώρου. Όχι ότι οι αντιθέσεις είναι απαγορευτικές αλλά πρέπει να είστε βέβαιοι γι αυτές.
-Αν δεν είστε σίγουροι και δεν θέλετε να επιβαρυνθείτε με το κόστος συμβουλών από ειδικό διακοσμητή, θυμηθείτε, η απλότητα πάντα μας οδηγεί σε ασφαλείς επιλογές.
-Αν αποφασίσετε ότι θέλετε ένα τζάκι στο κέντρο ένος χώρου, βεβαιωθείτε για την λειτουργικότητα, δηλαδή αν υπάρχει αρκετός χώρος για να περνάτε και να λειτουργείτε άνετα στο χώρο, και αν βάζοντας το σε κεντρικό σημείο, δεν "μικραίνει" ή ¨"πνίγεται" ο χώρος.
- Συνήθως η τηλεόραση για περισσότερη λειτουργικότητα  βρίσκετε κοντά ή πάνω από το τζάκι γι αυτό προβλέψτε τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις πριν το τοποθετείστε.
-Μην παραφορτώνετε το τζάκι με πολλά διακοσμητικά αντικείμενα. Ένας καθρέπτης ή πίνακας, και μερικές φωτογραφίες αρκούν για να δώσουν στυλ και προσωπικότητα στο χώρο.


ΠΡΟΣΟΧΗ: δείτε αυτήν την  καταπληκτική και πανεύκολη κατασκευή για να δημιουργήσετε μόνοι σας οικονομικά ένα μίνι τζάκι εξωτερικού χώρου.στην ανάρτηση   http://styleitchic.blogspot.gr/2011/02/blog-post_16.html

photo:designtraveller

1 σχόλιο: