Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

LAST MINUTE EASY HOLIDAYS DECORATION IDEAS



ITS OFFICIAL...ITS...CHRISTMAS!!! Aκόμα και την τελευταία στιγμή  και κλέβοντας ελάχιστο χρόνο από την προετοιμασία του Χριστουγεννιάτικου γεύματος, μπορείτε να διακοσμήσετε  γιορτινά το τραπέζι και τον χώρο που θα υποδεχτείτε τους καλεσμένους σας...
Μερικά κηροπήγια στο κέντρο του τραπεζιού (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε μερικά...σφηνάκια!) και χάρτινα αστέρια  στα οποία θα κάνετε μια εγκωπή και θα στερεώσετε τις πετσέτες, αρκούν για να δημιουργήσουν γιορτινή ατμόσφαιρα! Χρόνος προετοιμασίας μόλις 10 λεπτά!

 

 Δημιουργήστε μια...βροχή από αστέρια, πάνω από το γιορτινό τραπέζι, κόβοντας χάρτινα αστεράκια που θα ενώσετε μεταξύ τους με διάφανη πετονιά και θα τα κρεμάσετε σε μια κυκλική βάση από σύρμα ή σε ένα κλαδί! Ή  στολίστε τα μαζί με λαμπάκια γύρω από ένα μεγάλο κλαδί όπως στην ανάρτηση http://styleitchic.blogspot.com/2011/12/cheap-chic-christmas-deco-ideas-part-2.html Αν δεν διαθέτετε τόσο χρόνο, χρησιμοποιήστε  έτοιμες γιρλάντες .Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου εντυπωσιακό...

 

photo bhg.com

Στο κέντρο του τραπεζιού τοποθετήστε ένα δίσκο  τον οποίο έχετε σκεπάσει με ψεύτικο χιόνι, και πάνω του ένα  γυάλινο διακοσμητικό δοχείο γεμάτο με μπάλες... Αν το δοχείο είναι  τετράγωνο,  δέστε το με μια σατέν κορδέλα για να παραπέμπει σε...δώρο! Τοποθετήστε μερικές σατέν κορδέλες κατά μήκος του τραπεζιού (και μέχρι το πάτωμα )οι  οποίες δημιουργούν χρωματική αντίθεση με το συνιθισμένο λευκό τραπεζομάντηλο κάνοντας το να δείχνει εντυπωσιακό!



  Μια εύκολη και  all time classic ιδέα είναι να  χρησιμοποιήστε τα γνωστά ζαχαρωτά σε σχήμα μπαστουνιού στην  Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.
Βάζα,  καπέλα, λίγο βαμβάκι και  μερικά ζαχαρωτά και έτοιμη η κεντρική διακόσμηση του τραπεζιού σε λιγότερο από 5 λεπτά! Απογειώστε το στυλ συνδυάζοντας αυτή την διακόσμηση με την ιδέα της προηγούμενης φωτογραφίας   χρησιμοποιόντας αντί για μπλε, κόκκινες σατέν κορδέλες κατά μήκος του λευκού τραπεζομάντιλου! 


Δένοντας τα ανά δύο με μία σατέν κόκκινη κορδέλα, δημιουργήτε μια βάση στην οποία θα τοποθετήσετε ένα καρτελάκι με το όνομα του κάθε καλεσμένου πάνω στο τραπέζ ή πάνω σε κάθε πιάτο κάνοντας το συνιθισμένο σας λευκό σερβίτσιο γιορτινό και εντυπωσιακό  σε λιγότερο από...ένα λεπτό!


 ... ενώ  μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στο αμπαλάζ των δώρων των καλεσμένων σας μια και ομορφαίνουν ακόμα και αν  έχετε  τυλίξει τα δώρα σε λευκό χαρτί Α4!   Πάρτε περισσότερες ιδέες για  γιορτινό αμπαλάζ από την ανάρτηση  http://styleitchic.blogspot.com/2011/12/blog-post_6039.html

 
photo:google.com

Αν  επιλέξετε να τοποθετήσετε runner (ή ακόμα και ένα ...φουλάρι! Ναι,  φουλάρι!)  κατά μήκος του γιορτινού τραπεζιού, στερεώστε στις δύο άκρες μερικά γκι ή κλαδιά ή σατέν φιόγκους  που θα του δώσουν ιδιαίτερο στυλ. Δέστε   μια σατέν κόκκινη κορδέλα απλές και ...ταπεινές κόκκινες χαρτοπετσέτες, δημιουργώντας φιόγκους και κλέψτε τις εντυπώσεις χρησιμοποιόντας το χρώμα!

photo:google.com

Ένα κλαδί, στο οποίο έχετε κρεμάσει με σύρμα ή κορδέλες  μερικά κηροπήγια, φαναράκια ή ακόμα και...

 
photo:google.com

...γυάλινα βαζάκια από μαρμελάδες στα οποία έχετε τοποθετήσει κεριά και ρεσώ, στολισμένα κατά μήκος του  γιορτινού  τραπεζιού, δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα και θαλπωρή αποδεικνύοντας ότι  το στυλ  δεν κοστίζει πάντοτε μια περιουσία!
Και θυμηθείτε...



photo:google.com


1 σχόλιο: