Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

YATZER.COM


 Σήμερα o guest blogger, είναι Έλληνας, ο ταλαντούχος κ.Βογιατζής και είναι τόσο δημιουργικός, που το site του το πασίγνωστο πλέον http://yatzer.com συγκαταλέγεται στο top 10 των sites με παγκόσμια επιρροή! 


«Ένα διαδικτυακό περιοδικό για το design που παρουσιάζει ό,τι πιο νέο και ιδιαίτερο από το σύνολο των δημιουργικών πεδίων, συμπεριλαμβανομένωντων καλών τεχνών, της αρχιτεκτονικής, της εσωτερικής διακόσμησης, του βιομηχανικού σχεδιασμού, της γραφιστικής και της μόδας». Με αυτήν την περιγραφή δίνει το στίγμα του «Yatzer.com» η νέα έκδοση του «London Design Guide», που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες. Μία ακόμη επιτυχία για τον ελληνικό ισότοπο του Κώστα Βογιατζή, που κάνει πράξη το μότο του «design is to share», καθώς έχει φτάσει να αγγίζει τα 1.000.000 σταθερά «χτυπήματα» σε όλες τις κατηγορίες μηνιαίως!


Αλλά πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας του; «Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας, το 2006, σε μια μεταμεσονύχτια σκοπιά στην Πάρνηθα και υπό συνθήκες απόλυτης ησυχίας, έγραφα τι θέλω να κάνω στη ζωή μου σε ένα φύλλο χαρτί. Ξεκίνησα, λοιπόν, να οραματίζομαι τη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός site, το οποίο θα μοιράζεται όμορφα design projects από όλο τον κόσμο με όλο τον κόσμο! Αυτό ήταν το concept». Να που ο στρατός κάνει καλό τελικά... Όσο για το όνομα, το διάλεξε από το παρατσούκλι που είχε μικρός, τότε που οι φίλοι του τον φώναζαν (Vo)yatzer. Φυσικά, προηγήθηκε η απόκτηση των απαραίτητων «εφοδίων». Το 2002, εγκατέλειψε το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – ήθελε να γίνει μετεωρολόγος –, για να σπουδάσει interior design. Πήρε το πτυχίο και μπήκε στην εργασιακή αρένα ως stylist και design trend setter, σε ένα από τα κορυφαία ελληνικά περιοδικά διακόσμησης.


 Αλλά το... όνειρο τον περίμενε αλλού. Τον Ιανουάριο του 2007, λανσαρίστηκε επίσημα το Yatzer.com, «ένα site που λέγεται πως προβλέπει τα ταλέντα των καιρών – δηλαδή προς τα πού φυσάει ο άνεμος του design». Σε παγκόσμιο επίπεδο, εννοείται. «Καθότι», όπως παραδέχεται και ο Κώστας, «η Ελλάδα δεν είναι ακόμη συνδεδεμένη με το design στην αντίληψη της υφηλίου, αλλά εύχομαι το Yatzer να συντελέσει μακροπρόθεσμα προς αυτήν την κατεύθυνση»


Όσον αφορά στους αγαπημένους του designers: «Είναι πολλοί και φιλοξενούνται στο περιεχόμενο του Yatzer.com». Σχετικά με τους αρχιτέκτονες, που θαυμάζει; «Πιστεύω στην“Αγία Τριάδα της Αρχιτεκτονικής”, που κατά τη γνώμη μου, αποτελείται από τους Ludwig Mies van der Rohe, Walter Adolph Georg Gropius και Le Corbusier. Η Ιστορία της Μοντέρνας Αρχιτεκτονικής, που μας κληροδότησαν, είναι κάτι παραπάνω από θεϊκή αποκάλυψη!». Και ποια είναι τα δικά του fashion & design «αντικείμενα πόθου»; «Το i-phone μου, φυσικά! Και εύχομαι να συναντήσω τον Jonathan Ive, αυτοπροσώπως!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου