Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΝΕΩΣΤΕ ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΝΤΑΣ ΧΡΩΜΑ ΣΕ ΣΠΡΕΥ...



Σας έχει τύχει, να σας φέρουν κάποιο δώρο, που είναι τόσο κιτς και κακόγουστο που ντρέπεστε ακόμα και να το δωρίσετε σε φιλανθρωπικούς συλλόγους? Αν διαθέτετε τέτοια αντικείμενα που δεν θέλετε να πετάξετε για συναισθηματικούς λόγους -γιατί το είχατε από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας στο πατρικό σας σπίτι, ή γιατί δεν θέλετε να πληγώσετε την αγαπημένη σας θεία ή γιαγιά που σας το χάρισε- υπάρχει τρόπος να τα εντάξετε στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας, απλά ψεκάζοντας τα με σπρέι!


Η καλόγουστη συλλογή από βάζα της πρώτης φωτογραφίας είναι η ίδια συλλογή από αταίριαστα και φτηνά διακοσμητικά που βλέπετε στην δεύτερη φωτογραφία,τα οποία μεταμορφώθηκαν εύκολα,γρήγορα και οικονομικά αφού ψεκάστηκαν με σπρέι.



photo etsy.com

Η διαδικασία είναι απλή και το diy είναι ιδανικό  ακόμα και για τους πιο αρχάριους. Καθαρίστε πολύ καλά το αντικείμενο που θέλετε να βάψετε χωρίς να αφήσετε ίχνος νερού και αφαιρώντας κάθε είδους σκόνη. Κατά προτίμηση σε ανοιχτό χώρο, και αφού απλώσετε χαρτόνι ή εφημερίδες για να μην λερωθεί το πάτωμα, ψεκάστε το αντικείμενο από κάποια απόσταση με το χρώμα που επιθυμείτε. Αφήστε να στεγνώσει καλά το πρώτο ψέκασμα και επαναλάβετε την διαδικασία άλλη μία ή δύο φορές έτσι ώστε να καλυφθούν όλα τα σημεία με χρώμα, αφήνοντας κάθε φορά χρόνο για να στεγνώσει το κάθε χέρι μπογιάς.




Με την ίδια διαδικασία μπορείτε να μεταμορφώσετε σχεδόν τα πάντα...

Φτηνά πλαστικά αντικείμενα...


...αφού βαφτούν με λευκό σπρέι, δείχνουν...πορσελάνινα!




...ενώ παλιά πλαστικά παιχνίδια, μεταμορφώνονται σε pop style διακοσμητικά ιδανικά για νεανικά δωμάτια αν τα βάψετε με σπρέι σε έντονα χρώματα.



4 σχόλια:

  1. Καλημέρα!Αν και το έχω κάνει με αρκετά αντικείμενα για τους λόγους που ανέφερες ή γιατί απλά τα είχα βαρεθεί, οι ιδέες που προτείνεις μου άρεσαν πολύ, ειδικά η πρώτη. Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα και πρακτική!! Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά πριν πετάξω κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχα............γιατι οχι? μου βαζεις ιδεες...........μμμμμμμμμμμμμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή