Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ...ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΑΣ...



photo:google.com


Το σπίτι εκφράζει σε μεγάλο βαθμό την προσωπικότητά του ιδιοκτήτη του, και δεν μιλάμε μόνο για τη διακόσμηση, αλλά και για άλλα χαρακτηριστικά του χώρου, όπως η...
οργάνωση, η καθαριότητα, η συσσώρευση άχρηστων πραγμάτων. Σύμφωνα με το Feng Shui, ορισμένες πλευρές του σπιτιού μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα των ενοίκων του.



photo:google.com

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ: Όταν το σπίτι σου είναι πάντα άκρα τακτοποιημένο, είναι πιθανό να σημαίνει ότι κάπως έτσι είσαι και στη ζωή σου, αλλά μερικές φορές μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχεις επιλύσει ακόμα κάποια προβλήματα που σε βασανίζουν από την παιδική σου ηλικία. Και αυτό γιατί όταν κάποιος νιώθει ότι δεν ελέγχει τη ζωή του, καμιά φορά προσπαθεί να καλύψει το κενό ελέγχοντας τον χώρο όπου ζει. Αν εκνευρίζεσαι με την ακαταστασία, τότε ίσως να χρειάζεται να αναλύσεις βαθύτερα τα συναισθήματά σου σχετικά με την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη.


photo:google.com

ΑΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑ: Αν στο σπίτι σου επικρατεί η πλήρης ακαταστασία, με σωρούς από ασιδέρωτα ρούχα πεταμένα όπου τύχει, παλιά περιοδικά καταγής, άπλυτα πιάτα στον νεροχύτη και κάθε λογής χαρτιά σκορπισμένα σε διάφορα σημεία, αυτό είναι πιθανό πολύ απλά να σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει η τάξη. Αν έχεις μικρά παιδιά, σίγουρα δεν καταφέρνεις να συγυρίσεις συχνά και έχεις άλλες προτεραιότητες στη ζωή σου. Επίσης, δεν αποκλείεται να κρύβεις έναν καλλιτέχνη μέσα σου, γιατί οι άνθρωποι με έντονη καλλιτεχνική ιδιοσυγκρασία συνήθως προτιμούν να ζουν μέσα στην ακαταστασία γιατί πρώτη θέση στη ζωή τους κατέχουν η έμπνευση και η δημιουργία.
Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, η ακαταστασία μπορεί να σημαίνει ότι εκφράζεις στον χώρο όπου ζεις το χάος που επικρατεί στον ψυχικό σου κόσμο. Ακόμα, ένα ακατάστατο σπίτι μπορεί να είναι ένας τρόπος για να ορθώσεις ένα τείχος ανάμεσα στον εαυτό σου και τους άλλους, αποφεύγοντας έτσι να καλέσεις τον οποιονδήποτε, με μόνιμη δικαιολογία την ίδια την κατάσταση του σπιτιού.

photo:google.com

ΟΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ: Αν η σχέση σου με τα τραπέζια και τα ράφια δεν είναι καλή και συνηθίζεις να τοποθετείς στο πάτωμα τα πράγματα, όπως το καλάθι ραπτικής, το βιβλίο σου, ακόμα και το στερεοφωνικό, ίσως απλά να είσαι ένας πολύ προσγειωμένος άνθρωπος που νιώθει πιο άνετα όταν βρίσκεται κοντά στο έδαφος. Μπορεί όμως και να σημαίνει ότι τον τελευταίο καιρό είσαι στα «κάτω» σου. Δοκίμασε να αλλάξεις θέση στα πράγματα, τοποθετώντας τα πιο ψηλά και άφησε στο πάτωμα μόνο τα απαραίτητα. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, τότε θα νιώσεις πολύ καλύτερα γρηγορότερα. 

photo:google.com

"ΑΡΡΩΣΤΗ" ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ: Οι παλιές νοικοκυρές είχαν τους λόγους τους να σκεπάζουν τα έπιπλα στο «καλό» σαλόνι με λευκά σεντόνια τα οποία έβγαζαν μόνο τις ημέρες της γιορτής. Αν εσύ επιμένεις να ακολουθείς αυτή την τακτική, αν τα φωτιστικά σου είναι ακόμα καλυμμένα με το πλαστικό του μαγαζιού, αν έχεις φυλαγμένα ασημικά και πορσελάνες στα ντουλάπια, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν αισθάνεσαι ότι τα αξίζεις λόγω πιθανής χαμηλής αυτοεκτίμησης. Μπορεί επίσης να σκέφτεσαι ότι καλό είναι όλα αυτά να τα χρησιμοποιήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον όταν η ζωή σου θα είναι καλύτερη. Δοκίμασε να αντιστρέψεις το σκηνικό και χρησιμοποίησε επιτέλους τα «καλά» σου πράγματα τώρα.
 
photo:google.com

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΥΓΙΡΙΣΜΕΝΟ: Υπάρχουν σπίτια που θυμίζουν αρχείο υπολογιστή. Αυτό μπορεί να είναι βολικό γιατί βρίσκεις αμέσως ό, τι ψάχνεις, αλλά η υπερβολική σχολαστικότητα δείχνει έναν άνθρωπο που χωρίζει όλη του τη ζωή σε «κουτάκια» και αντιστέκεται σε οποιαδήποτε αλλαγή.



photo:google.com

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ: Aν τα ντουλάπια σου είναι γεμάτα πράγματα που δεν χρησιμοποιείς άμεσα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι δεν εκφράζεσαι ελεύθερα και ότι κρατάς κρυμμένα τα ταλέντα, τις ικανότητές, αλλά και τα συναισθήματά σου. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι ζείς με ένα μόνιμο άγχος για το μέλλον, ότι φοβάσαι μήπως κάτι σου λείψει, ή κάτι δεν πάει καλά.


                          photo:google.com

ΣΠΙΤΙ ΜΕΤ' ΕΜΠΟΔΙΩΝ: Αν δεν μπορείς να κινηθείς άνετα μέσα στο σπίτι σου επειδή σκοντάφτεις πάνω στα έπιπλα, δεν έχεις πού να ακουμπήσεις ένα φλιτζάνι καφέ επειδή όλα τα τραπεζάκια είναι γεμάτα, αν η πόρτα δεν ανοίγει καλά επειδή έχεις στοιβάξει από πίσω πράγματα, τότε σίγουρα συναντάς πολλά εμπόδια και στη ζωή σου. Δοκίμασε να ξεφορτωθείς τη σαβούρα και άφησε χώρο για το καινούργιο, τόσο στο σπίτι όσο και στη ζωή σου.

                             photo:google.com

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ: Αν κάθε τόσο χρειάζεται να ανέβεις στο σκαμνί ή στη σκάλα για να φτάσεις κάτι μέσα στο σπίτι, ίσως αυτό να σημαίνει ότι σε όλη σου τη ζωή χρειάζεται να καταβάλλεις ιδιαίτερη προσπάθεια και ότι δεν πιστεύεις στις εύκολες λύσεις. Δοκίμασε να αφήσεις τη ζωή σου να κυλήσει πιο εύκολα μέσα και έξω από το σπίτι και αν μη τι άλλο, θα χαμογελάς περισσότερο.

via:tromaktiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου