Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

FENG SUEI:Τα 5 βασικά στοιχεία...



Το Feng Shui είναι η τέχνη και η επιστήμη της κατανόησης των δυνάμεων της φύσης, με σκοπό τον σχεδιασμό κατοικιών ώστε να συνυπάρχει αρμονικά με το περιβάλλον. Είναι ανεξάρτητο θρησκειών ή προκαταλήψεων. Το Feng Shui διαχωρίζει πέντε κύρια στοιχεία, προκειμένου να επιτευχθεί η ισορροπία και η αρμονία σε κάθε χώρο. Αυτά τα πέντε στοιχεία είναι: το ξύλο, η φωτιά, η γη, το μέταλλο και το νερό. Κάθε ένα εξ αυτών έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του ιδιότητές. Διαχειρίζεται δηλαδή τις δυνάμεις της φύσης έτσι ώστε να παράγεται ευημερία, αρμονία και ζωτικότητα, ή αλλιώς αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες “η τέχνη του Ευ Ζην”


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 5 ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: 


ΞΥΛΟ: Το πρώτο στοιχείο είναι το ξύλο, το οποίο έχει το κινεζικό όνομα Mu. Το ξύλο αντιπροσωπεύει την καινοτομία, τη δημιουργικότητα και τη γέννηση. Το στοιχείο αυτό αντιπροσωπεύεται με το πράσινο χρώμα και την ανατολική κατεύθυνση.


ΦΩΤΙΑ: Ένα άλλο στοιχείο του Feng shui είναι η φωτιά, που ονομάζεται Χούο στην Κίνα. Η φωτιά συμβολίζει την δραστηριότητα, τον ενθουσιασμό και την ενέργεια. Πρόκειται για ένα θερμό στοιχείο που πρέπει να χρησιμοποιείτε με μέτρο διότι πάρα πολύ από αυτό μπορεί να καταστρέψει ότι το περιβάλλει. Η φωτιά αντιπροσωπεύεται από το κόκκινο χρώμα και από τη νότια κατεύθυνση, και συμβολίζει τα χρόνια της εφηβείας.


ΓΗ:Το επόμενο στοιχείο είναι η γη ή Tu στα κινέζικα. Αυτό το στοιχείο συμβολίζει τη σταθερότητα, την υπομονή και την ειλικρίνεια. Είναι ένα μεθοδικό στοιχείο και είναι ιδανικό για κάθε τι που έχει σχέση με την ακίνητη περιουσία και τις κληρονομιές.  Το στοιχείο της Γης συμβολίζεται από το κίτρινο χρώμα και είναι αντιπροσωπεύει τα πρώτα χρόνια της νεολαίας.


ΜΕΤΑΛΛΟ: ή Jin στα κινέζικα αποτελεί άλλο ένα κύριο στοιχείο. Αντιπροσωπεύει την επιτυχία στις επιχειρήσεις και τη συγκομιδή. Το λευκό και το χρυσό είναι τα χρώματα που το συμβολίζουν, και η κατεύθυνση του είναι η δυτική. Αυτό το στοιχείο συμβολίζει την ενήλικων χρόνων της ζωής του ανθρώπου.


ΝΕΡΟ: Ένα τελευταίο στοιχείο είναι το νερό, που ονομάζεται Shui στα κινέζικα. Έχει πολύ σημαντικό ρόλο μεταξύ των στοιχείων του Feng Shui. Το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στον όρο Feng Shui, με την έννοια του νερού και του αέρα. Το νερό αντιπροσωπεύει κυρίως τις επικοινωνίες και τα ταξίδια. Αντιπροσωπεύει  επίσης τη μάθηση των τεχνών. Το νερό είναι το στοιχειώδες στοιχείο της ζωής, όχι μόνο για τους ανθρώπους αλλά και για τα ζώα και τα φυτά. Μπορεί να είναι ήσυχο ή βίαιο και για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιείται με προσοχή,(για παράδειγμα ποτέ δεν βάζουμε συντριβάνι νερού χωρίς να ξέρουμε την σωστή κατεύθυνση που πρέπει να τοποθετηθεί, μπορεί να θέλουμε να προκαλέσουμε  από αύξηση εισοδήματος και να επιδεινώσουμε ή να προκαλέσουμε προβλήματα υγείας). Το στοιχείο αυτό συμβολίζεται από το μαύρο χρώμα και την βόρεια κατεύθυνση. Συμβολίζει τα χρόνια των ηλικιωμένων  ανθρώπων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου