Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Μια πρωτότυπη τεχνική παλαίωσης για ξύλα...'Οσο και αν ζούμε στον κόσμο της τεχνολογίας, και όσο και αν τα υλικά συνεχίζουν να εξελίσσονται, υπάρχουν κάποιες παλιές ή αρχαίες τεχνικές, που μπορεί  να φαίνονται κάπως περίεργες ή ανορθόδοξες  στις μέρες μας, αλλά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται μια και είναι εκπληκτικά αποτελεσματικές.
Μια από αυτές τις τεχνικές, ανακάλυψα στο http://www.goodshomedesign.com/ και σας την μεταφράζω.
 

Με ρίζες από την αρχαία Ιαπωνική παράδοση η τεχνική αυτή σας βοηθά να διατηρήσετε το ξύλο με τη χρήση φωτιάς, όσο περίεργο και αν ακούγεται.


Η διαδικασία ονομάζεται Shou Sugi Ban και αναφέρεται στη καύση, την ψύξη (λόγω της διαφοράς της θερμοκρασίας) και τον καθαρισμό του ξύλου.


Καίγοντας το ξύλο  επιφανειακά, το κάνετε πιο ανθεκτικό για να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ αυτόματα αυτό καταστάτε πιο ανθεκτικό σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Αυτή η φυσική τεχνική εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής στην Okayama της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται καθημερινά από επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες και σχεδιαστές.

                                         photos:http://www.goodshomedesign.com/-google.com

Το ξύλο που επεξεργάστηκε με αυτόν τον τρόπο θα διαρκέσει μέχρι 80 χρόνια και θα έχει ένα όμορφο και πολύ συγκεκριμένο φινίρισμα. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Ban Shou Sugi, δείτε το παρακάτω βίντεο:


photo:google.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου