Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Smart cleanning tips for wood...


Καλό μήνα...Λίγες μέρες πριν τις γιορτές, και πριν αρχίσουμε να διακοσμούμε το χώρο μας με εορταστικό στολισμό, επιβάλλεται να  κάνουμε ένα γενικό καθαρισμό. Σήμερα σας προτείνω  εύκολους τρόπους για να επαναφέρετε το αρχικό χρώμα του ξύλου στα έπιπλα ή στο ξύλινο πάτωμα του σπιτιού σας...
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Συχνά τα ξύλινα έπιπλα ειδικά αν έχουν εκτεθεί σε υγρασία, δημιουργούν στην επιφάνεια τους αντιαισθητικούς λεκέδες. Ιδού μια εύκολη και ανέξοδη συνταγή με υλικά που ήδη διαθέτετε στο ντουλάπι σας:απλά αναμίξετε ελαιόλαδο με αλάτι έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια "πάστα" την οποία θα απλώσετε σε όλη την επιφάνεια αφήνοντας την για 30 λεπτά περίπου. Κατόπιν αφαιρέστε την και καθαρίστε καλά την επιφάνεια με χαρτί κουζίνας και ένα βαμβακερό πανί.... 


 photo: google.com

Μια εξίσου εύκολη συνταγή που θα επαναφέρει την λάμψη στο ξύλο είναι: 2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + 1/2 φλιτζάνι ξύδι. Απλώστε το μείγμα με ένα βαμβακερό πανί σε ξύλινες επιφάνειες επίπλων ή ακόμα και σε ξύλινα πατώματα και δείτε την διαφορά σε χρόνο dt...

 photo: google.com

Θέλετε να καθαρίσετε και να γυαλίσετε το πάτωμα χωρίς να το καταστρέψετε, ειδικά χωρίς να εκθέσετε την οικογένειά σας και τα έπιπλα σας σε χημικά που προσβάλλουν το ξύλο; Δείτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε μια λύση με φυσικά συστατικά για το δάπεδο σας.

- Αναμίξτε 1 φλιτζάνι ξύδι με 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας και πλύνετε το δάπεδο σας με αυτό το διάλυμα. Το δωμάτιο θα μυρίζει φρέσκο και καθαρό και το δάπεδο σας θα απολυμανθεί επίσης.

- Μια άλλη επιλογή είναι να αναμίξετε ¼ φλιτζάνι βόρακα (το αγοράζετε από το φαρμακείο) με ½ κουταλάκι του γλυκού ήπιο απορρυπαντικό υγρών πιάτων.

- Το απορρυπαντικό πλυντηρίου πιάτων μπορεί να αναμιχθεί σε αναλογία 1/8 φλιτζανιού με ½ φλιτζάνι ξύδι και η λύση θα δώσει μια λάμψη  στο ξύλινο δάπεδο σας.

- Για ξύλινα δάπεδο σε σκούρο χρώμα, συνιστάται η ανάμιξη ¼ φλιτζανιού μαύρου τσαγιού, 1/8 φλιτζανιού ξύδι και 1 κουταλιά υγρού απορρυπαντικού πιάτων.
Ένα άλλο  μείγμα που καθαρίζει το φυσικό ξύλινο δάπεδο προετοιμάζεται από: ½ φλιτζάνι ξύδι, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1/4 φλιτζάνι αλκοόλ, 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια επιλογής σας για άρωμα.
ΓΙΑ ΓΥΑΛΙΣΜΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΔΑΠΕΔΩΝ:- Χρειάζεστε ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού, ¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο και 3 λίτρα ζεστό νερό.Ένα άλλο μείγμα που φαίνεται να λειτουργεί τόσο για τον καθαρισμό και τη στίλβωση των ξύλινων δαπέδων γίνεται από ελαιόλαδο, αιθέριο έλαιο λεβάντας και δύο κουταλιές ξύδι σε 2 λίτρα ζεστού νερού.

photo: google.com

1 σχόλιο: