Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Απόκτησε το Μοντέρνο Σπίτι που ονειρευόσουν σε 7 βήματα!


photo:google.com

Όσο κι αν προσπαθείς, νιώθεις πως το μοντέρνο σπίτι είναι για εσένα άπιαστο όνειρο; Θα ήθελες επιτέλους να αποχαιρετήσεις το παραδοσιακό στυλ και να υιοθετήσεις νέες τάσεις που θα ανανεώσουν την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου; Το κλασσικό στοιχείο μπορεί να σε έχει κουράσει. Μπορεί βέβαια να το αγαπάς ακόμα, μα θες να το αλλάξεις επειγόντως. Βαρέθηκες να κρατάς τον εαυτό σου κλεισμένο στις ονειροπόλες σκέψεις του; Ήρθε, η στιγμή το μοντέρνο στυλ να κατακτήσει και το σπίτι σου!
Περνάς ώρες μέσα στα περιοδικά, στις σειρές και στις ταινίες, χαζεύοντας και θαυμάζοντας την τάση του μοντέρνου. Ζηλεύεις τις φωτογραφίες όλων εκείνων που προβάλλουν στα social media το μοντέρνο τους σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την κουζίνα τους. Μη το αρνείσαι! Θες επειγόντως μία ανανέωση και στη δική σου ζωή! Ένα μοντέρνο σπίτι δεν απαιτεί κόπο αλλά τρόπο, δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ούτε και ακριβή. Αυτό που χρειάζεται είναι μπόλικη έμπνευση και αρκετή διάθεση για τολμηρές κινήσεις και δημιουργία!
Άφησε πίσω σου οτιδήποτε κλασσικό θύμιζε το σπίτι σου. Κάνε κι εσύ το δικό σου ένα μοντέρνο σπίτι που θα κλέβει καρδιές και εντυπώσεις! Χάρισε του όλα όσα αξίζει, αλλά και όσα αρκούν για να μπορείς να το απολαμβάνεις και φυσικά, εάν θέλεις, να το φωτογραφίζεις. Με τις συμβουλες έμπειρων διακοσμητών της πλατφόρμας https://www.douleutaras.gr/,  (από τους οποίους μέσω της πλατφόρμας μπορείτε να ζητήσετε προσφορές δωρεάν) και τη φαντασία μας για να σου χαρίσουμε ιδέες και έμπνευση. Σου παρουσιάζουμε, λοιπόν, 7 μυστικά για να υιοθετήσεις και να δημιουργήσεις το δικό σου μοντέρνο σπίτι!
Πώς θα διακοσμήσεις ένα μοντέρνο σπίτι σε 7 βήματα;

1. Δώσε ζωντάνια στους τοίχους με μοντέρνους πίνακες 

photo:google.com

Ένα μοντέρνο σπίτι χρειάζεται και τα κατάλληλα έργα τέχνης. Αν θες να μετατρέψεις το σπίτι σου σε κομψοτέχνημα, τότε πρέπει και να εντάξεις στο εσωτερικό του, όση δόση μοντέρνας τέχνης αντέχει! Φυσικά, τα σύγχρονα έργα τέχνης δεν είναι μόνο για το σαλόνι! Μπορούν να ενταχθούν αρμονικά στη διακόσμηση εισόδου, στο υπνοδωμάτιο αλλά και σε όλους τους χώρους του σπιτιού. Αυτό που πρέπει να κάνεις, είναι να φροντίσεις οι πίνακες που θα επιλέξεις να κινούνται στο ίδιο μοτίβο μόδας και να ταιριάζουν στο γενικότερο στυλ και χρώμα των χώρων του σπιτιού σου.
Φυσικά, μπορείς να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου καμβά τέχνης, αν έχεις όρεξη για πειραματισμούς! Τοποθέτησε μικρά καδράκια από φωτογραφίες σε μοντέρνο στυλ γεμάτα από τις στιγμές σου που θες να θυμάσαι και να αντικρίζεις καθημερινά.

2. Ντύσε τον τοίχο με μία εντυπωσιακή ταπετσαρία 

photo:google.com

Το μοντέρνο σπίτι λατρεύει τις ταπετσαρίες τοίχων με τα μεγάλα σχέδια και το ιδιαίτερο στυλ! Γιατί, η ταπετσαρία έχει τη δύναμη να μεταλλάσσει την όψη σε οτιδήποτε αγγίζει. Έτσι ακόμα και ο «σκέτος» τοίχος αποκτά ζωή και μεταμορφώνει τη συνολική εικόνα του χώρου.
Αν για συναισθητικούς ή πρακτικούς λόγους δεν μπορείς να ξεφορτωθείς οτιδήποτε κλασσικό σε έπιπλο στολίζει το σπιτικό σου ή δε θες να βάφεις τοίχους, δε χρειάζεται να το κάνεις. Η ταπετσαρία μπορεί να χαρίσει την αλλαγή που ονειρευόσουν! Ντύσε τον τοίχο σου με μια ταπετσαρία σε μεγάλα prints, σε χρώμα και στυλ ανάλογο του αποτελέσματος που επιθυμείς να δημιουργήσεις. Μπορείς επιπλέον, να εκμοντερνίσεις και να μεταμορφώσεις αντίστοιχα και τους καναπέδες σου, εάν εκείνοι έχουν κλασσικό στυλ!

3. Διάλεξε στυλάτα υφάσματα

photo:google.com

Το μοντέρνο στοιχείο μπορεί να μπει για τα καλά στους χώρους του σπιτιού σου με τα κατάλληλα υφάσματα. Αποχαιρέτησε κουρτίνες, ριχτάρια και μαξιλάρια που θυμίζουν την καθημερινότητα, από την οποία θες να ξεφύγεις. Το μοντέρνο σπίτι απαιτεί και τα αντίστοιχα υφάσματα! Μία από τις αγαπημένες μας τάσεις στη  διακόσμηση του σπιτιού για το 2018 είναι οι βελούδινοι καναπέδες. Αν δεν θες να προχωρήσεις σ’ ένα τέτοιο έξοδο, μπορείς να προτιμήσεις το βελούδινο ύφασμα σε μικρότερες επιφάνειες, όπως είναι για παράδειγμα τα ριχτάρια, τα μαξιλάρια ή οι καρέκλες.
Δε σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να είναι και ακριβά αρκεί, απλώς, να μοιάζουν προσεγμένα. Μπορείς να επιλέξεις αποχρώσεις και μοτίβα σε μίνιμαλ τόνους. Αυτόματα, θα αναβαθμίσουν τη συνολική εικόνα του χώρου, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις μοντέρνες λεπτομέρειές του. Αν έχεις όρεξη για κάτι εντονότερο, τότε μπορείς να βάλεις και τις αντίστοιχες πινελιές μόδας στον καναπέ και το πάτωμά σου με μαξιλάρια και μαξιλάρες που θα τραβούν τα βλέμματα!

4. Δώσε προσοχή στην επιλογή του φωτισμού

photo:google.com


Το φως έχει τη μαγική ιδιότητα να κάνει ό,τι ακουμπά να μοιάζει πιο προσεγμένο κι όμορφο. Ένα μοντέρνο σπίτι, λοιπόν, απαιτεί άπλετο φως. Αυτό μπορείς να το βρεις στα ανοιχτά του παράθυρα, αλλά και στα ανοιχτόχρωμα στολίδια κι έπιπλά του. Έτσι, ακόμα κι ένα μικρό μοντέρνο έπιπλο, όπως ένα τραπεζάκι, δύναται να δώσει το φως και τη μοντέρνα όψη που αναζητάς. Για τη νύχτα, ο μαγικός φωτισμός θα τονίσει το μοντέρνο νέο στοιχείο του σπιτιού σου.
Τα κεριά ή η οποιαδήποτε πηγή φωτός, αρκεί για να αναδείξει τις μοντέρνες εκείνες λεπτομέρειες που το χαρακτηρίζουν. Έτσι, εσύ θα ηρεμείς κι ο μοντέρνος χώρος σου θα αποκτά την γλυκύτητα και τον ρομαντισμό που τόσο έχει ανάγκη. Μία πολύ πρακτική λύση που δεν θα πρέπει να σε αφήσει αδιάφορο-η είναι ο κρυφός φωτισμός.  

 5.  Ξεκίνα με μικρές αλλαγές

photo:google.com


Αν διαθέτεις ένα άκρως παραδοσιακό σπίτι τότε, είναι σχεδόν ανέφικτο να το μετατρέψεις με μιας σε μοντέρνο. Δε χρειάζεται να αναβάλλεις το όνειρό σου. Προτού ξεκινήσεις να σχεδιάζεις τη μεταμόρφωση όλων των εσωτερικών χώρων ή συνολικά ενός δωματίου θα πρέπει να σκεφτείς μεμονωμένα «κομμάτια».
Γιατί η μόδα, αν θες να την υποδεχτείς, μπορεί εύκολα να βρει έναν τρόπο για να τρυπώσει. Μια ιδιαίτερη μοντέρνα γωνία σε ένα σημείο του σπιτιού σου που διαθέτει χώρο για μοντέρνα αντικείμενα είναι ό,τι χρειάζεσαι! Μια περίεργη καρέκλα, ένας εντυπωσιακός καθρέφτης, ένα στυλάτο τραπεζάκι με ένα χαλάκι, αρκούν και με το παραπάνω για να σου δώσουν την αλλαγή που ονειρεύεσαι. Το σημείο αυτό θα είναι ό,τι πρέπει για να απολαμβάνεις τον καφέ σου, για να χαζεύεις στο λάπτοπ, να ξεφυλλίζεις το περιοδικό σου και να χαλαρώνεις.

6. Φτιάξε χώρο για τα βιβλία σου

photo:google.com


Γιατί η μόδα πέρα από το να λατρεύει τα περιοδικά, είναι και βιβλιοφάγος! Προμηθεύσου τα περιοδικά που σε εμπνέουν και σου αρέσει να χαζεύεις και άφησέ τα σε ένα εμφανές σημείο ή γωνιά του σπιτιού και σαλονιού σου, ακόμα και στο πάτωμα. Αν εθιστείς στις σελίδες τους, σύντομα θα γεμίσεις μπόλικα!
Εάν το διάβασμα είναι μία από τις αγαπημένες σου ασχολίες, τότε ήρθε η ώρα να βγάλεις μερικά βιβλία από τις κρυψώνες τους ή να κατεβάσεις ορισμένα από τις βιβλιοθήκες σου. Φέρε τα στο φως και μετάτρεψέ τα στα πιο μοδάτα στολίδια που θα μπορούσε να έχει το σαλόνι σου.

7. Μην ξεχνάς τις λεπτομέρειες

photo:google.com

Ένα  μοντέρνο σπίτι χρειάζεται και τα δικά του ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία. Και είναι οι λεπτομέρειες που θα κάνουν τη διαφορά και τελικώς, θα αναδείξουν το συνολικό μοντέρνο στυλ του χώρου σου! Ορισμένα έξυπνα και μικρά διακοσμητικά, λοιπόν, δύνανται να ανεβάσουν τα επίπεδα μόδας στα σημεία του σπιτικού σου. Ένα μικρό αντικείμενο ή αγαλματάκι ακόμα, μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα εμφανές σημείο της βιβλιοθήκης σου, στο κομοδίνο ή στο ράφι. Άφησέ το ακόμη, απλά πάνω στο τραπέζι του σαλονιού σου! Εκείνο θα εκπέμπει μόδα και θα κεντρίζει το ενδιαφέρον κάθε επισκέπτη σου.

πηγή: blog.douleutaras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου