Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

4 Κορυφαία Στυλ Διακόσμησης που θα θέλεις να Υιοθετήσεις!




photo:google.com
 
Οι αλλαγές στη διακόσμηση σαλονιού έχουν γίνει, για πολλούς από εμάς, μια αγαπημένη συνήθεια. Κάποιοι ακολουθούν τις τάσεις της μόδας για τη σύγχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Κάποιοι άλλοι αλλάζουν τη διακόσμηση τους, ανάλογα με την εποχή. Σε κάθε περίπτωση, το σαλόνι είναι ο νούμερο ένα χώρος, όπου μπορούμε να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα μας για να πετύχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Υπάρχουν διάφορα στυλ διακόσμησης από τα οποία μπορεί να εμπνευστείς για το χώρο σου. Όμως, πιστεύουμε πως δεν αρκεί το σαλόνι σου να είναι απλά όμορφο, ή άνετο και βολικό.
Για να είμαστε ειλικρινείς, πιστεύουμε πως μια επιτυχημένη διακόσμηση πρέπει να έχει το προσωπικό σου άγγιγμα, μερικές πινελιές που έχεις σκεφτεί εσύ για το χώρο σου. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις ξεχωριστή τη διακόσμηση σαλονιού σου. Αν λείψει το προσωπικό στοιχείο, τότε τι το διαφορετικό θα έχει το σαλόνι σου από άλλα σαλόνια που ακολουθούν όμοιο στυλ διακόσμησης; Φυσικά, δε σου προτείνουμε να σταματήσεις να λαμβάνεις συμβουλές διακόσμησης, γιατί όλοι χρειαζόμαστε μερικές ιδέες για να εμπνευστούμε. Σου προτείνουμε να αξιολογείς κάθε διακοσμητική συμβουλή που ακούς, ώστε να αποφασίσεις αν ταιριάζει σε εσένα προσωπικά. Έτσι, το αποτέλεσμα δε θα σε απογοητεύσει ποτέ. Όμως, ας δούμε μερικά στυλ διακόσμησης που αξίζει να εξετάσεις για το σαλόνι σου.
4 Στυλ Διακόσμησης που θα θέλεις να Υιοθετήσεις!

1. Μινιμαλιστικό στυλ διακόσμησης

photo:google.com

Το μινιμαλιστικό στυλ βασίζεται στις αρχές της αφαιρετικής διακόσμησης. Σύμφωνα με αυτή, το σπίτι δε χρειάζεται να είναι φορτωμένο για να θεωρείται γεμάτο. Αντιθέτως, ένας χώρος μπορεί να είναι ολοκληρωμένος και χωρίς περιττά αντικείμενα. Είναι αλήθεια, πως στη χώρα μας υπάρχει μια παράδοση στο να γεμίζουμε το σαλόνι με έπιπλα και διακοσμητικά, ίσως περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται. Το μινιμαλιστικό στυλ ήρθε στη μόδα για να μας θυμίσει πως δε χρειάζεται να κάνουμε κάτι τέτοιο για να νιώθουμε άνετα στο χώρο μας. Όμως, ποια είναι τα βασικά στοιχεία σε μιας minimal διακόσμησης σπιτιού?  
ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ MINIMAL STYLE:Μια πολύ καλή ιδέα για το μινιμαλιστικό σαλόνι είναι ο γωνιακός καναπές. Ο γωνιακός καναπές είναι αρκετά ευρύχωρος και δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλος και για μικρά σαλόνια. Μπορεί να αντικαταστήσει εντελώς τις πολυθρόνες, προσφέροντας μεγάλη οικονομία χώρου. Ταυτόχρονα, σου επιτρέπει να περπατάς και να κινείσαι στο σαλόνι σου άνετα, κάτι που συχνά είναι ζητούμενο. Επίσης, στο στυλ αυτό ταιριάζουν πολύ τα χαμηλά τραπεζάκια καθιστικού. Γενικά, συστήνεται η χρήση χαμηλών επίπλων, διακριτικών στην όψη και κυρίως, λειτουργικών. Μπορείς να προτιμήσεις ένα τραπεζάκι καθιστικού με γυάλινη επιφάνεια, ώστε να είναι ακόμα πιο διακριτικό.

photo:google.com

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ MINIMAL STYLE:Υπάρχουν πολλά χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μίνιμαλ διακόσμηση σαλονιού. Ωστόσο, τα πιο κυρίαρχα χρώματα του στυλ είναι το λευκό, το μπεζ, το ανοιχτό γκρι και το λιλά. Όλα αυτά τα χρώματα είναι φωτεινά, απλά, αλλά και πολύ κομψά, ώστε να ταιριάζουν σε ένα μοντέρνο και όμορφο σαλόνι. Φυσικά, μπορείς να προσθέσεις και κάποιες πινελιές με πιο έντονα χρώματα, όπως για παράδειγμα σε ένα έργο τέχνης που θέλεις να τοποθετήσεις στον τοίχο. Η αντίθεση στα χρώματα θα φέρει ενδιαφέρον και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

2. Εκλεκτικό στυλ διακόσμησης

photo:google.com

Για κάποιους ανθρώπους, το εκλεκτικό στυλ είναι αρκετά δυσνόητο, ή τους μοιάζει σαν να μην είναι ένα ξεκάθαρο στυλ, όπως το μινιμαλιστικό. Στην ουσία του, το εκλεκτικό στυλ διακόσμησης ενώνει στοιχεία από διαφορετικά στυλ, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα μοτίβα, όπως κοινά χρώματα, υφάσματα, υλικά κατασκευής και άλλα πολλά. Αν αισθάνεσαι ότι ένα μόνο συγκεκριμένο στυλ δεν αρκεί για να ικανοποιήσει την αισθητική σου, τότε το εκλεκτικό στυλ ίσως σου ταιριάζει. Φυσικά, χρειάζεται αρκετή δημιουργικότητα και φαντασία για να φτιάξεις ένα εμπνευσμένο σύνολο που θα σε ικανοποιήσει.
ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ECLECTIC STYLE:Η διακόσμηση σαλονιού σε εκλεκτικό στυλ δεν έχει πολλούς περιορισμούς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα έπιπλα με γραμμές ίσιες ή καμπύλες, με σχέδια ή χωρίς, μεγάλα ή μικρά. Μόνη προϋπόθεση είναι να σχηματίζουν ένα μοτίβο, δηλαδή να έχουν κάτι κοινό. Για παράδειγμα, μπορεί να θέλεις να φτιάξεις ένα σαλόνι που έχει σαν βασικό υλικό το ξύλο. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να θέλεις η διακόσμηση σου να περιστρέφεται γύρω από ένα ιδιαίτερο χρώμα, μια θεματολογία, ή κάτι άλλο που σε εκφράζει. Καμία από αυτές τις ιδέες δεν είναι λάθος, αν τις υλοποιήσεις με αγάπη και ενδιαφέρον.
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ECLECTIC STYLE:Η διακόσμηση σε εκλεκτικό στυλ μπορεί να γίνει χρώματα απαλά, έντονα, ουδέτερα, ή και συνδυασμό αυτών. Δεν υπάρχουν ειδικά χρώματα που ταιριάζουν στο στυλ αυτό, αφού είναι ίσως το πιο δημιουργικό στυλ διακόσμησης που κυκλοφορεί αυτή την εποχή. Αν θέλεις, μπορείς να σχεδιάσεις το σαλόνι σου γύρω από ένα συγκεκριμένο χρώμα. Ωστόσο, σπάνια επιλέγει κάποιος να κάνει κάτι τέτοιο. Μια κλασική ιδέα για εφαρμογή εκλεκτικής διακόσμησης είναι ο σχεδιασμός του σαλονιού με βάση ένα συγκεκριμένο υλικό. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις ξύλινα έπιπλα και να τα επενδύσεις με διάφορα χρώματα και υφάσματα. Το σαλόνι σου θα έχει την πιο χαρούμενη όψη.

3. Ρουστίκ στυλ διακόσμησης

photo:google.com

Μήπως σου αρέσει η παραδοσιακή διακόσμηση με βαριά έπιπλα από ξύλο μασίφ και τζάκι στο σαλόνι; Αν ναι, τότε η ρούστικ διακόσμηση αξίζει την προσοχή σου. Σε μια διακόσμηση σαλονιού με αυτό το στυλ, η αίσθηση της φύσης είναι το παν. Κυριαρχούν γήινα χρώματα, υπάρχουν απαραίτητα στοιχεία από ξύλο, ή και πέτρα. Για όσους θέλουν ακόμα πιο ατόφιο αποτέλεσμα που τους φέρνει κοντά στη φύση, χρησιμοποιούνται ακατέργαστα υφάσματα, αλλά και έργα τέχνης που απεικονίζουν φυσικά τοπία, ή και άλλα μοτίβα σε γήινα χρώματα.
ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΗΣ ROUSTIC ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ:Τα βαριά, παραδοσιακά έπιπλα από σκουρόχρωμο ξύλο είναι ιδανικά για να διακοσμήσεις το σαλόνι σου σε ρουστίκ στυλ. Είναι κλασικά και διαχρονικά, έχουν μια αξία που δε μπορείς να αγνοήσεις. Μια ιδέα για διακόσμηση σε αυτό το στυλ είναι και η επένδυση των τοίχων με ξύλο. Σίγουρα, η αισθητική της ιδέας είναι μοναδική, αλλά και το κόστος είναι πολύ μεγάλο, οπότε δε συστήνεται, αν υπάρχει πιθανότητα να θελήσεις να αλλάξεις ξανά στυλ διακόσμησης σε λίγο καιρό. Τέλος, το στυλ αυτό είναι ιδανικό, αν θέλεις να τοποθετήσεις ένα όμορφο τζάκι στο σαλόνι, με επένδυση πέτρας ή μαρμάρου για μαγικό αποτέλεσμα.

photo:google.com

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ROUSTIC ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ:Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ρουστίκ στυλ διακόσμησης βασίζεται σε γήινα χρώματα. Τα κυρίαρχα χρώματα του είναι το καφέ και οι αποχρώσεις του, όπως και το πράσινο και οι αποχρώσεις του. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λευκό για να προσφέρει απλότητα και φωτεινότητα στο χώρο. Μια όμορφη και ξεχωριστή απόχρωση που ταιριάζει σε ρουστίκ σαλόνι και είναι πολύ της μόδας, είναι το πράσινο της ελιάς. Το χρώμα αυτό μπορεί, για παράδειγμα, να χρησιμοποιηθεί για το βάψιμο ενός τοίχου ή για τα καλύμματα των καναπέδων. Είναι πολύ χαλαρωτικό, φυσικό και κομψό, με αποτέλεσμα να έχει αγαπηθεί πολύ.

4. Βιομηχανικό στυλ διακόσμησης

photo:google.com

Πρόκειται για ένα πολύ μοντέρνο και πρωτοποριακό στυλ διακόσμησης, το οποίο έχει κάποια κοινά σημεία με το μινιμαλιστικό στυλ. Η διακόσμηση σε βιομηχανικό στυλ έχει κάποιες ιδιαιτερότητες που την κάνουν μοναδική, αλλά αυτό που έχει κοινό με τη μίνιμαλ διακόσμηση είναι η αίσθηση της απλότητας. Το βιομηχανικό στυλ διακόσμησης έχει σαν βασικά στοιχεία το ξύλο και το μέταλλο. Ένα κλασικό ξύλινο δάπεδο είναι must για μια τέλεια διακόσμηση σαλονιού σε βιομηχανικό στυλ. Περίμενες ότι κάτι τόσο κλασικό μπορεί να είναι τόσο μοντέρνο;
ΤΑ ΕΠΙΠΛΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΥΛ:Αν ψάχνεις τα κατάλληλα έπιπλα για βιομηχανική διακόσμηση, μπορείς να στραφείς προς απλές επιλογές. Άνετα έπιπλα σε απλές γραμμές, χωρίς περίτεχνα σχέδια και χωρίς πολλά υφάσματα και διακοσμητικά στοιχεία. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταλλικές κατασκευές και διακοσμητικά στοιχεία που θα απογειώσουν το στυλ του σαλονιού σου. Φυσικά, καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου να διατηρείς απλές τις γραμμές και να μη φορτώνεις το χώρο περισσότερο από όσο χρειάζεται. O πιο εύκολος τρόπος για να δώσεις βιομηχανικό στυλ στο σαλόνι σου είναι να αγοράσεις ένα τραπεζάκι σαλονιου σε βιομηχανικο στυλ σε οικονομικές τιμές και πολλές εκδοχές  που θα βρείς στην ανάρτηση: http://styleitchic.blogspot.com/2017/02/blog-post_14.html

photo:google.com

ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΣΤΥΛ:Tα κυρίαρχα χρώματα του βιομηχανικού στυλ διακόσμησης είναι το γκρι και το μαύρο. Φυσικά, όταν μιλάμε για γκρι εννοούμε ανοιχτές και σκούρες αποχρώσεις του, χρησιμοποιημένες με τέτοιο τρόπο, ώστε το σαλόνι να παραμένει φωτεινό. Επίσης, στη διακόσμηση αυτή ταιριάζει το καφέ, με διάφορες αποχρώσεις του, καθώς το ξύλο είναι στοιχείο που ταιριάζει πολύ στη βιομηχανική διακόσμηση. Φυσικά, μπορείς να επιστρατεύσεις το γούστο σου και να δημιουργήσεις ιδιαίτερες πινελιές με έντονα χρώματα.
Χρειάζεσαι βοήθεια με τη διακόσμηση σαλονιού στο σπίτι σου; Στείλε φωτογραφιες του χώρου σου στο:styleitchicshop@yahoo.com και εμπιστεύσου τους έμπειρους επαγγελματίες  για ιδέες και προτάσεις και δες το σαλόνι σου να μεταμορφώνεται, όπως το ονειρεύεσαι!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου