Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Πως θα φτιάξετε τα δικά σας θαλασσοξυλα από κλαδιά...





Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να φτιάξετε θαλασσόξυλα στο σπίτι σας; Παίρνει λίγο χρόνο (περίπου μια εβδομάδα) και μπορείτε να δημιουργήσετε το μέγεθος που θέλετε με ελάχιστο κόστος. 

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ:


Σόδα Πλυντηρίου 
Χλωρίνη
Νερό
Πλαστικά δοχεία 
Γυαλόχαρτο
Κλαδιά 
Ένα μεγάλο πλαστικό δοχείο αποθήκευσης ή λεκάνη
Συρμάτινη βούρτσα


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ:

Ρίξτε περίπου 1-2 κούπες σόδας πλυντηρίου στο δοχείο και διαλύστε τη με ζεστό νερό. Προσθέστε τα κλαδιά και καλύψτε τα πλήρως με νερό. Στη συνέχεια, γεμίστε δύο πλαστικά δοχεία με νερό για να συγκρατήσετε το ξύλο κάτω από το νερό.



Αφήστε για περίπου 48 ώρες ή πιο πολύ, έτσι ώστε ο φλοιός να μαλακώσει και να μπορεί να αφαιρεθεί με τη συρμάτινη βούρτσα.


 Μόλις αφαιρέσετε όλο το φλοιό, το επόμενο βήμα είναι να εξαλείψετε τυχόν βακτήρια και να αποφύγετε τον αποχρωματισμό. Γι’ αυτό ρίξτε νερό στο δοχείο, προσθέστε 1 κούπα χλωρίνη και αφήστε μέσα τα κλαδιά  για 48 ώρες.


Εν συνέχεια, τοποθετήστε τα κλαδιά σε ένα ηλιόλουστο σημείο για άλλες 2-3 ημέρες. Αν είναι αρκετά μικρά, μπορείτε να τα ξηράνετε στο φούρνο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Αφού ξηραθούν τα κλαδιά, τρίψτε τα με το γυαλόχαρτο για να φύγουν τα τραχεία σημεία ώστε να έχουν την εμφάνιση του ξύλου που έχει μείνει για μήνες στη θάλασσα και έχει φθαρεί από το αλάτι, το νερό και τον ήλιο. 

Τώρα έχετε αρκετά θαλασσόξυλα για να χρησιμοποιήσετε στις κατασκευές σας.


κείμενο:https://www.toftiaxa.gr
 

13 σχόλια:

  1. 토토 Wonderful article! We will be linking to this great article
    on our site. Keep up the good writing.

    ΑπάντησηΔιαγραφή