Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

10 DESIGN TRENDS FOR 2013 BY FRESHOME.COM...

African living room Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

To http://freshome.com  είναι ένα ιστολόγιο αφιερωμένο  στην διακόσμηση, την αρχιτεκτονική τον σχεδιασμό και το design,  που ξεκίνησε το Μάρτιο του 2007  και γρήγορα κατάφερε να γίνει ένα από τα πιο επιδραστικά και διάσημα blogs στο διαδίκτυο με περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα. Θέτοντας ως πρωταρχικός στόχος   να σας δώσει έμπνευση για να κάνετε το σπίτι σας πιο όμορφο, οργανωμένο και υγιή και πιστεύοντας ότι  ένα ήρεμο, υγιές, όμορφο σπίτι είναι ένα αναγκαίο θεμέλιο για την ευτυχία και την επιτυχία στον κόσμο.
Πρόσφατα παρουσίασε τις 10 πιο σημαντικές τάσεις εσωτερικής διακόσμησης για το 2013:
  
10 DESIGN TRENDS FOR 2013 BY FRESHOME.COM

clip image002 thumb82 Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

 TREND No1: Μια νέα σχέση μεταξύ Ανδρών και Interior Design
Η κοινωνία αλλάζει  με παράπλευρες συνέπειες σε όλες τις πτυχές της ζωής όπως την ξέρουμε. Στις αναπτυγμένες χώρες, οι άνδρες είναι γνωστό ότι ξοδεύουν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι από ό, τι στο παρελθόν, βοηθώντας με τα παιδιά και δουλειές του σπιτιού. Το 2013, interior design έτσι θα αρχίσει να αντικατοπτρίζουν τις προτιμήσεις άνδρες, όπως ποτέ πριν.Έπιπλα με λιγότερο φανταχτερά χρώματα και με έμφαση στην λειτουργικότητα και την "εξυπνάδα" είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά που αναμένεται σε ένα σπίτι με την ανδρική κυριαρχία. Αρχικά και από αισθητικής άποψης ο σχεδιασμός μπορεί να φανεί αυστηρός, όμως δημιουργεί μια  μεγάλη οπτική ισορροπία, η οποία κάνει αρμονική και άνετη την συνύπαρξη και τον δύο φύλλων σε ένα χώρο...  

cool office space 21 Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013
 
TREND No 2: Η δυναμική του σχεδιασμού μιας ομάδας: Η παραπάνω τάσης, του να συμμετέχουν δηλαδή οι άνδρες είναι πιο ενεργά στην εσωτερική διακόσμηση φέρνει και μια άλλη ενδιαφέρουσα αλλαγή που έχει να κάνει με τις προσωπικές προτιμήσεις με τις προτιμήσεις μιας  ομάδας για τον ενιαίο σχεδιασμό ενός χώρου που πλέον διαχειρίζεται από περισσότερα από ένα άτομα.
Για παράδειγμα, όταν πρόκειται για το σχεδιασμό ενός δωματίου, ένα μέλος της ομάδας θα μπορούσε να κάνει το σχεδιασμό, ένα άλλο θα μπορούσε να αναλάβει τη φροντίδα των εφέ φωτισμού και το τρίτο  δηλαδή ο διακοσμητής-σχεδιαστής θα μπορούσε να λάβει για τις τελευταίες πινελιές. Έτσι έχοντας περισσότερους άνθρωποι να ασχολούνται με ένα έργο είναι ένας καλός τρόπος για να μοιράζονται τις ευθύνες και να επιταχυνθεί η διαδικασία της εργασίας για τον πελάτη.

Diy stool Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 3: THE DIY PROJECTS: Η επιθυμία για προσωπική έκφραση είναι όλο και πιο εμφανής στα σπίτια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε να έχουμε έπιπλα και διακοσμητικά που σημαίνει κάτι, που μας κάνουν να χαμογελάσετε και που κάνουν τελικά την αίσθηση ότι ένας χώρος είναι το σπίτι σας. Ο επαναπροσδιορισμός της χρήσης σε διάφορα αντικείμενα και υλικά είναι πλέον   και μια μορφή τέχνης.
Τα DIY έργα αρχίζουν σιγά σιγά να κερδίζουν την εξουσία κατά τη διαδικασία της εσωτερικής διακόσμησης, είτε μιλάμε για παλιές καρέκλες υπό ανακαίνιση ή νέα κερί υποστηρίζει δημιουργούνται. Η δημιουργικότητα  έχει φτάσει πλέον σε ανώτερο επίπεδο και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού είναι κάτι περισσότερο από απλός παρατηρητής αλλά σε πολλές περιπτώσεις τώρα έχει τον πλήρη έλεγχο των αποτελεσμάτων ενός έργου.

Open Plan Bedroom Bathroom  Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 4:  Texture and Touch: Αν οι άνθρωποι δεν έδιναν μεγάλη προσοχή κατά το παρελθόν για το πώς αισθάνονται όταν αγγίζουν ένα αντικείμενο, αυτό ήταν πιθανόν να οφείλονταν στο γεγονός ότι η λειτουργικότητα ήταν το κύριο ζητούμενο στοιχείο. Τώρα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Οι άνθρωποι είναι σε αναζήτηση για "απλός" υφές, που εμπνέουν ζεστασιά και την άνεση ως ένας τρόπος για να συμμετάσχουν και να ζήσουν σε μια "σωστή ατμόσφαιρα" στο σπίτι. Το ξύλο και η ποικιλία της υφής είναι  κάποια από τα υλικά τα οποία θα καθορίσουν τον σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση ε ύ το 2013.  

knitting furniture Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 5:  Embroidery and knitting: 
Η τέχνη των γιαγιάδων μας, το κέντημα και το πλέξιμο, είναι μια σημαντική τάση για το 2013. Από τα πολύχρωμα χαλιά με χιλιάδες κόμβους, τα διάφορα χειροποίητα καλάθια αποθήκευσης και καλύμματα poof, τα χειροποίητα υφάσματα, και αντικείμενα παρουσιασμένα σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή που τους δίνει μια ιδιαίτερη γοητεία, την οποία δεν μπορούν να αναπαράγει η βιομηχανική παραγωγή συμμετέχουν πλέον ενεργά στην διακόσμηση ενός σπιτιού.

est 20 Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 6:  Stripes:
Το 2013 οι κοινόχρηστοι  χώροι κατά πάσα πιθανότητα θα στραφούν σε δυναμική σχεδίαση, με σκοπό να εμπνεύσουν την αίσθηση της ζωντάνιας και της ενέργειας. Ένας από τους πιο απλούς τρόπους για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα είναι με τη χρησιμοποίηση λωρίδων σε ένα κομψό τρόπο. Χαλιά, ταπετσαρίες, ταπετσαρίες, γραφικές τέχνες-το καθένα από αυτά τα στοιχεία μπορούν να υιοθετήσουν αυτή την ιδιαίτερη τάση, τις ρίγες...Έντονο κόκκινο, μαύρο και άσπρα  σχέδια είναι το αποκορύφωμα των θεμάτων σχεδιασμού  που συμπληρώνουν την μινιμαλιστική διακόσμηση κάνοντας ένα χώρο να ξεχωρίζει   χωρίς συμβιβασμούς στην οπτική κομψότητα και αρμονία.

 flower pattern Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 7: Floral μοτίβα με ένα λευκό φόντο: Tα  Floral σχέδια επανέρχονται δυναμικά κυρίως αυτά που συνδυάζονται με ένα λευκό φόντο. Εξασφάλιζουν μια πολύ ρομαντική πινελιά και δίνουν την αίσθηση των  διαρκών διακοπών, ενώ κάνουν μια ισχυρή δήλωση interior design σε ένα δωμάτιο. Μπορείτε να τολμήσετε και την  ποικιλία χρωμάτων, εφ 'όσον το συνολικό αποτέλεσμα είναι ελκυστικό ενώ υοθετήστε τα σε υφασμάτινα καλύμματα, γραφικά, τοιχογραφίες και ταπετσαρίες, σαν κυρίαρχο στυλ σε ένα χώρο.... 

african zebra interior Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

TREND No 7: ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ:  Όλο και περισσότερες σύγχρονες βίλες έχουν αρχίσει να υοθετούν μοναδικά σχεδιαστικά θέματα με αφρικανικές επιρροές δίνοντας την αίσθηση του  "εξωτικού" σε ένα χώρο...Υιοθετώντας ζεστά χρώματα και απομιμήσεις δέρματος ζώων, επιλέγοντας έπιπλα με διακοσμητικά  ξύλινα στοιχεία  ή  γλυπτά ή σφυρήλατο σίδερο, χειροποίητα γλυπτά και διακοσμητικά, όλα επηρεασμένα από το ύφος της Αφρικής...

Concrete letters ceiling Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013

 TREND No 9: ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ:
 H χειροποίητη σχεδίαση και γραφή στους τοίχους γίνεται όλο και πιο  δημοφιλής φέτος, μια και γραφίστες   έχουν αρχίσει να συνεργάζεται με διακοσμητές για τη δημιουργία αρχικών ή  αποτυπωμάτων στον  τοίχο. Φανταστείτε το αγαπημένο σας μήνυμα κομψά γραμμένο  σε ένα διάδρομο ή να κοσμεί  την οροφή.... Εδώ θα βρείτε μερικές ιδέες για να εμνευστείτε και να το τολμήσετε: http://freshome.com/2012/05/15/30-creative-ways-of-bringing-letters-and-words-into-your-home/

01 interior design green wa Top 10 Most Talked About Interior Design Trends for 2013


 TREND No 10 : Πράσινο σε τοίχους, στέγες, κήπο:
Η έμφαση στη δημιουργία πρασίνου τάση και αποτελεί πλέον ένα από τους  βασικούς παράγοντες  στο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική.Οι κινητές μονάδες πάνελ πλαισιωμένες με  φυτό και εφέ φωτισμού,  μπορεί να φέρει μια φρέσκια πινελιά σε κάθε διαμέρισμα ή δημόσιο χώρο. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι μόνο οικολογική, αλλά και πρωτότυπη και κομψή. Τα πλεονεκτήματα της ύπαρξης ενός τέτοιου πράσινο τοίχο είναι ο "καθαρισμός του αέρα" από τα φυτά και το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που κλέβει το βλέμμα των  επισκεπτών. Και εδώ είναι 30 απίστευτες ιδέες κήπο στον τελευταίο όροφο για περαιτέρω έμπνευση.
Υιοθετήσετε τις παραπάνω τάσεις φέρνοντας τις στα μέτρα και τις ανάγκες του δικού σας χώρου και κλέψτε και εσείς τις εντυπώσεις... 

πηγή και φωτογραφίες: http://freshome.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου