photo:google.com
Σε περιοδους με πολλές υποχρεώσεις όπως οι γιορτινές μερες που διανύουμε, αν σκεφτούμε έξυπνα και λίγο δημιουργικά μπορούμε να δημιουργήσουμε πιάτα που θα εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους μας, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε ατέλειωτες ώρες στην κουζίνα... Σήμερα σας προτείνω δύο εκδοχές, από πρώτο και κυρίως πιάτο και επιδόρπιο που αξίζει να δοκιμάσετε...
ΠΡΩΤΟ ΠΙΑΤΟ:
photo:google.com
Εναλλακτικά τυλίστε μερικά σπαράγγια, σε μια φέτα μπέικον και λιγο φύλλο σφολιάτας, και ψήστε τα για 10 λεπτά στο φούρνο, λίγο πριν έρθουν οι καλεσμένοι...
ΚΥΡΙΩΣ ΠΙΑΤΟ:
Χρησιμοποιόντας αρνίσια παιδάκια, μπορείτε να δημιουργήσετε μαι εντυπωσιακή "κορώνα" αν τα στερεώσετε με ένα σπάγγο, μεταξύ τους...Ψήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία στο φούρνο, αφού τα μαρινάρετε με ένα μείγμα μπαχαρικών ή με τα αγαπημένα σας μυρωδικά. Όταν ψηθεί μπορείτε να γεμίσετε το εσωτερικό της κορώνας με ένα συνοδευτικό ριζότο...
photos:google.com
Αν επιλέξετε να ψήσετε χοιρινό κρέας, απλά μαρινάρετε το με μυρωδικά που σας αρέσουν και βάλτε το να ψηθεί σε πολύ μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία για 3-4 ώρες, στην αρχή σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο. Από την μέση του ψησίματος και μετά, ανά 20λεπτά αλλειψτε την επιφάνεια με μια σως πχ μουστάρδα αναμειγμένη με λίγο μελι ή μείγμα ελαιολάδου, μελιού, και μπαχαρικών. Η διαδικασία αυτή θα γλασσάρει το εξωτερικό του κρέατος δίνοντας του μια ιδιαίτερη γεύση...
ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:
photo:google.com
Μετατρέψτε την πιο πετυχημενη σας συνταγή για ένα απλό κεικ, σε εντυπωσιακή και γιορτινή, σε ελάχιστο χρόνο. Καλύψτε την επιφάνεια με έτοιμη ζαχαρόπαστα ή ακόμα και με σαντιγύ, και διακοσμήστε με αγριολούλουδα...
photo:google.com
photo:google.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου