Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ιδέες διακόσμηση για τζάκια...


Όσο όμορφο και επιβλητικό μπορεί να δείχνει ένα τζάκι κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τόσο αταίριαστο ή μουντό μπορεί να δείχνει  όταν δεν είναι αναμένο. Υπάρχουν εύκολοι τρόποι διακόσμησης για το τζάκι έτσι ώστε να δείχνει πιο ανάλαφρο όταν οι θερμοκρασίες είναι υψηλές και δεν το ανάβετε... 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΞΥΛΑ:
Καλύπτοντας το άνοιγμα του τζακιού το οποίο συνήθως έχει μαυρίσει από τον καπνό, με ένα κάλυμμα φτιαγμένο από κορμούς δέντρων δημιουργείτε country style διακόσμηση που ταιριάζει σε εξοχικά σπίτια ακόμα και σε σπίτια δίπλα στην θάλασσα.
(Η παραπάνω κατασκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τον συνεργάτη μου τον Δημήτρη, αν αποστείλετε τις διαστάσεις που θέλετε στο styleitchicshop@yahoo.com)

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΒΑΖΑ:


Μια εναλλακτική λύση ιδανική για μικρά τζάκια είναι να καλύψετε το άνοιγμα του τζακιού με μια σύνθεση από βάζα,κατά προτίμηση σε μεγάλο μέγεθος ή με αρκετό ύψος που σε συνδυασμό με μικρότερα βάζα στο επάνω μέρος δημιουργούν μια αίσθηση αρμονίας στο χώρο...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΓΛΑΣΤΡΕΣ:



Μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια μεγάλη γλάστρα μέσα ή μπροστά από το άνοιγμα του τζακιού δίνοντας έτσι μια αίσθηση φρεσκάδας και ζωντάνιας στον χώρο...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ:


Επιλέξτε λουλούδια όπως γυψόφιλο ή ορντασία  που διατηρούνται για αρκετό καιρό χωρίς νερό ή ακόμα και καλής ποιότητας μεταξωτά λουλούδια, και τοποθετήστε τα  στο κέντρο του τζακιού.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΚΕΡΙΑ:


 Η διακόσμηση με κεριά  αποτελεί μια εύκολη λύση, όμως για να αποφύγετε ένα <βαρύ> αποτέλεσμα που παραπέμπει σε χειμώνα επιλέξτε λευκά κεριά και ξύλινα ανοιχτόχρωμα κηροπήγια...

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΑ:


ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ: Συνήθως ένας καθρέπτης τοποθετείτε πάνω στο τζάκι, όμως ένας καθρέπτης μικρότερου μεγέθους μπορεί να κρύψει τα σημεία που έχουν μαυρίσει από τον καπνό!



ΚΟΧΥΛΙΑ: Τοποθετώντας μεγάλα και μεσαίου μεγέθους κοχύλια δημιουργείται μια καλοκαιρινή διακόσμηση μια και τα κοχύλια αυτόματα παραπέμπουν σε  coastal  style.


ΑΓΑΛΜΑΤΑ: Ένα μεγάλο άγαλμα ή προτομή σε ανοιχτό χρώμα είναι ένας πρωτότυπος τρόπος διακόσμησης για το τζάκι σας...


ΒΙΒΛΙΑ: Εκμεταλλευτείτε το άνοιγμα του τζακιού και δείτε τον σαν ένα έξτρα χώρο αποθήκευσης τοποθετώντας βιβλία και περιοδικά!


ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΦΩΤΑΚΙΑ: Διακοσμητικά φωτάκια τοποθετημένα μαζί με διακοσμητικές πέτρες στο άνοιγμα του τζακιού δημιουργούν μια πολύχρωμη εστία ...φωτισμού!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου