Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

10 ΕΥΚΟΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΕΙΚ...


Ελάχιστες ώρες απομένουν για την Ανάσταση και το Πασχαλινό τραπέζι και οι προετοιμασίες είναι πολλές... Σήμερα θα σας προτείνω 10 εύκολες ιδέες για να μετατρέψετε την αγαπημένη, "σίγουρη" και πολυδοκιμασμένη συνταγή για κέικ ή τούρτα σε Πασχαλινή διακοσμώντας την σε ελάχιστο χρόνο και με εντυπωσιακά αποτελέσματα...
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Διακοσμήστε τα πλαϊνά του κέικ με γλάσο σοκολάτας ή  μερέντα  που έχετε ζεστάνει ελαφρά σε μπεν μαρί, με την βοήθεια ενός πιρουνιού δημιουργήστε μια επιφάνεια που μοιάζει με φωλιά. Καλύψτε την επιφάνεια με τριμμένη καρύδα που θα χρωματίσετε με χρώμα ζαχαροπλαστικής και μικρά σοκολατένια αυγουλάκια...


Τοποθετήστε περιμετρικά του κέικ σοκολατένια στικς τα οποία θα «κολλήστε» με την βοήθεια λιωμένης κουβερτούρας και μιας διακοσμητικής κορδέλας, και διακοσμήστε την επιφάνεια με μικρά σοκολατένια πασχαλινά αυγουλάκια.


Κολλήστε περιμετρικά του κέικ με την βοήθεια λιωμένης κουβερτούρας μπάρες σοκολάτας, διακοσμήστε με μια σατέν κορδέλα, και γεμίστε την επιφάνεια με χρωματιστά κουφετάκια και μια φωλιά που θα αγοράσετε έτοιμη από καταστήματα με είδη συσκευασίας.


. Εναλλακτικά ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και διακοσμήστε το κέντρο με ένα λαγουδάκι από ζαχαρόπαστα (που θα αγοράσετε έτοιμη από το ζαχαροπλαστείο).


Φτιάξτε το αγαπημένο σας κέικ σε διπλάσια ποσότητα αλλά  ψήσετε  το σε ένα μεγάλο ταψί φούρνου. Όταν κρυώσει κόψτε το με μαχαίρι δίνοντας του το σχήμα του αυγού, και γαρνίρετε την επιφάνεια με σαντιγί και πολλά φρούτα κομμένα σε λεπτές φέτες…


Καλύψτε το κέικ με γλάσο σοκολάτας ή μερέντα και τοποθετήστε περιμετρικά, σοκολατένια αυγά σε ένα έντονο χρώμα ενώ στην επιφάνεια τοποθετήστε ένα σοκολατένιο λαγουδάκι.


Καλύψτε το κέικ με σοκολατένιο γλάσο ή λιωμένη μερέντα και δημιουργήστε με την βοήθεια μιας σπάτουλας ή ενός πιρουνιού την υφή κορμού δέντρου.
Ολοκληρώστε την διακόσμηση με λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα και ένα λαγουδάκι επίσης από ζαχαρόπαστα που θα αγοράσετε έτοιμα από ζαχαροπλαστείο.



Φτιάξτε την αγαπημένη σας τούρτα και χρωματίστε την σαντιγί ή τριμμένη καρύδα με πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής δημιουργώντας ένα «γρασίδι» στην επιφάνεια. Ολοκληρώστε την διακόσμηση με μικρά σοκολατένια αυγουλάκια και λαγουδάκια.  


 Φτιάξτε το αγαπημένο σας κεικ σε μια στρογγυλή φόρμα και τοποθετήστε λίγο από το μείγμα σε δύο φορμάκια για cupcake. Kαλείψτε την επιφάνεια με σαντιγί ή με λιωμένο γλάσο (από βανίλια υποβρύχιο) και κόψτε και στερεώστε τα  cupcakes όπως τη φωτογραφία. Τέλος διακοσμήστε με τριμμένη καρύδα και χρωματιστά κουφετάκια, και δύο μεγάλα χάρτινα λαγουδένια αυτάκια.


Ψήστε ένα κεικ σε στρογγυλό ταψί, κόψτε το στην μέση, και ακολουθώντας τις βήμα βήμα οδηγίες της φωτογραφίας καλύψτε το με σαντιγί στην μέση και στην επιφάνεια και τριμμένη καρύδα στην επιφάνεια δημιουργώντας ένα χαριτωμένο λαγουδάκι…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου