Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2020

Διαχωριστικάκήπου που θα σας εντπυπωσιάσουν...

Αν είσαι από τις τυχερές που έχουν κήπο, έστω κι αν είναι μικρός, τότε πρέπει να το απολαύσεις πλήρως. Και για να γίνει αυτό σίγουρα δε θέλεις τα βλέμματα των γειτόνων να είναι στραμμένα επάνω σου. Για να τα αποφύγεις λοιπόν και να αποκτήσεις την ιδιωτικότητα σου είναι απαραίτητο να διακοσμήσεις με διαχωριστικά κήπου που αφενός θα οριοθετούν το χώρο αλλά και θα σε προστατεύουν.ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η πιο απλή και οικολογική ιδέα για να διαχωρίσεις τον κήπο σου ειναι τα αναρριχώμενα φυτά! Κατω από ένα απλό φράκτη λοιπόν φύτεψε φυτά όπως ο κισσός, βουκαμβίλια ή γιασεμί που έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο φράκτης σου θα γεμίσει πρασινάδα και θα εχεις δώσει πολύ χρώμα με μικρό κόπο και κόστος.

1. Αναρριχώμενα φυτά 2.Καλαμωτή
 ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η πιο απλή και οικολογική ιδέα για να διαχωρίσεις τον κήπο σου ειναι τα αναρριχώμενα φυτά! Κατω από ένα απλό φράκτη λοιπόν φύτεψε φυτά όπως ο κισσός, βουκαμβίλια ή γιασεμί που έχουν γρήγορη ανάπτυξη. Έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο φράκτης σου θα γεμίσει πρασινάδα και θα εχεις δώσει πολύ χρώμα με μικρό κόπο και κόστος.
2.Καλαμωτή
photo:google.com/ 

Οι καλαμωτές είναι πολύ δημοφιλείς για να ντύνουν τα κάγκελα των μπαλκονιών ακριβώς όμως το ίδιο ισχύει και για τους κήπους. Οι καλαμωτες ειναι μια εύκολη και οικονομική λυση για να μεταμορφώσουν τον κήπο σου και να τον κάνεις να  θυμίζει ένα εξωτικό μέρος. Αν λοιπόν δεν  θέλεις να κάνεις μια μεγάλη επένδυση αλλά ψάχνεις μια οικονομική και γρήγορη λύση, οι καλαμωτες είναι αυτο που ψάχνεις. 

3. Ξύλινο πάνελ

Τα ξύλινα πάνελ είναι μια πιο οργανωμένη λύση για διαχωριστικό κήπου Η ποικιλία τους ειναι μεγάλη οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις αυτό που καλύπτει τις ανάγκες σου. Διάλεξε ένα ξύλινο πάνελ στο ύψος που θέλεις και θα οριοθετήσεις με στυλ τον κήπο σου ενώ ταυτόχρονα θα απομονωθείς και θα ξεφύγιες από αδιάκριτες ματιές.Φυσικά, εσωτερικά μπορείς να το διακοσμήσεις με όμορφα φωτάκια ή φαναράκια που θα κανουν πολύ ρομαντικό το σκηνικό.


4.Τεχνητό διαχωριστικό γκαζόν

Μια πιό ολοκληρωμένη αλλά λιγότερο οικονομική λύση για το διαχωρισμό του κήπου είναι το τεχνητό διαχωριστικό γκαζόν. Το πλεονέκτημα του είναι ότι δίνει χρώμα στον κήπο σου και δεν χρειάζεται φροντίδα και χρόνο για να περιμένεις η πρασινάδα να αναπτυχθεί, όπως συμβείνει συνήθως με τα αναρριχώμενα φυτά. Ακόμα μπορείς να διαλέξεις το ύψος του γκαζόν και να το προσαρμόσεις το διαχωριστικό σου ακριβώς στις ανάγκες σου. 

5.Παλέτες 


Οι παλέτες είναι η ιδανική ύλη για πολλές κατασκευές ακόμα και για διαχωριστικά κήπου!Χρησιμοποιήστε λοιπόν παλέτες, την μια δίπλα στην άλλη για να οιριοθετήσετε τον κήπο και να προστατευτείτε απο τα βλέματα των γειτόνων. Φυσικά δεν χρειάζεται να αφήσετε τις παλέτες σκέτες. Μπορείτε να δώσετε τις δικες σας πινελιές διακόσμησης βάφοντας τις ή φυτεύοντας φυτά ή λουλούδια μέσα τους.
.6.Παραβάν
Η πιό στιλάτη ίσως επιλογή για να διαχωρήσεις τον κήπο σου είναι τα παραβάν! Αν λοιπόν έχεις παλιά παραβάν που δεν χρειάζεσαι πλέον μέσα στο σπίτι μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στον κήπο. Φυσικά μπορείς να φτιάξεις μόνο σου τα παραβάν από παλία παντζούρια ή άλλα υλικά.
¨

3 σχόλια: