Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

FASHION TRENDS:CHANNEL GREEK INSPIRATION RUNWAY BY CARL LAGERFELD

photo:google.com

 «H δική μου Ελλάδα, είναι μια ιδέα.  Τα κριτήρια της ομορφιάς στην αρχαία αλλά και στην κλασσική Ελλάδα, είναι ακόμα πολύ αληθινά. Δεν υπήρξαν ποτέ στην ιστορία πιο όμορφες γυναικείες αναπαραστάσεις.Προτείνω να γυρίσουμε πίσω για να πάμε μπροστά. Για να δημιουργήσεις το μέλλον, πρέπει πρώτα να δώσεις προσοχή στο παρελθόν.
Εκφράζω μέσα από τη Μόδα μια λατρεία που είχα από μικρό παιδί.  Εξ’ άλλου, το πρώτο βιβλίο που διάβασα σε ηλικία επτά ετών ήταν Όμηρος. Ανακάλυψα τότε τον Τρωικό Πόλεμο σε ένα δερματόδετο βιβλίο με χρυσά ελληνικά μοτίβα.”

photo:google.com

Αυτά δια στόματος Karl  Lagerfeld ο οποίος έχει στην κατοχή του 300.000 βιβλία. Ο ίδιος αν και μας έχει επισκεφτεί πολλές φορές,  δεν βρήκε κατάλληλο μέρος στην Ελλάδα για να παρουσιάσει τη συλλογή Chanel Cruise 2018 “The Modernity of Antiquity” την περασμένη εβδομάδα. Αποφάσισε λοιπόν,  να μεταφέρει την  αρχαία Ελλάδα στο Παρίσι “ένα ταξίδι της φαντασίας σε μια εξιδανικευμένη Ελλάδα"

photo:google.com

Και οι  περίπου 800 καλεσμένοι – από την Keira Knightley και την Isabelle Huppert έως την Charlotte Casiraghi  και τον Pedro Almodóvar,  βρέθηκαν να παρακολουθούν τη συλλογή, σε ρέπλικα του Ναού του Ποσειδώνα στην Galerie Courbe στο Grand Palais,  όπου τα έντονα μπλε και γαλάζια φώτα του show δημιουργούσαν την ψευδαίσθηση του Μεσογειακού φωτός,  εν αντιθέσει με τον γκρίζο ουρανό της γαλλικής πρωτεύουσας.

photo:google.com

Εκτός από την δηλωμένη αγάπη του Lagerfeld και η ίδια η Coco Chanel δεν ήταν ξένη προς την κουλτούρα της αρχαίας Ελλάδας,  αφού το 1922 σχεδίασε τα κοστούμια της παράστασης «Αντιγόνη» του Γάλλου ποιητή και σκηνοθέτη Jean Cocteau.

photo:google.com

(Θα κάνω μια άσχετη παρένθεση εδώ , αλλά αφού αναφέρθηκα στον Jean Cocteau,  να σας πω ότι είναι από τους αγαπημένους μου σκηνοθέτες. Αν μπορέσετε ψάξτε  και δείτε την ταινία του La Belle et La Bête του 1946, βασισμένη στο γνωστό παραμύθι και με πρωταγωνιστή τον Jean Marais. Ένα ποιητικό αριστούργημα από τις πιο υπέροχες ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ)


photo:google.com

Και επιστρέφω στο θέμα μας μια που οι αρχαίες Ελληνίδες όπως θα δείτε παρακάτω,  το 2018 θα έχουν την τιμητική τους στην Chanel. Και αφού ο Karl έκανε την αρχή, μυρίζομαι μεγάλο revival της τάσης Grecian chic και πολύ χαίρομαι γιατί είναι από τις αγαπημένες μου.

photo:google.com


photo:google.com

 photo:google.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου