Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2011

ΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΑΝ...ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ...

photo holandatrazosytrozos.com

Την έκφραση " στέκεται σαν κούτσουρο" την χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε κάποιον ή κάτι που στέκεται άκαμπτα και άχαρα...Μόνο που αυτά τα κούτσουρα που θα σας δείξω όχι μόνο δεν είναι άχαρα  αλλά μπορούν να κοσμήσουν κάθε γωνιά του σπιτιού σας! Δείτε την παραπάνω φωτογραφία όπου απλώς προσθέσαμε ροδάκια σε ένα κούτσουρο και το μετατρέψαμε σε βοηθητικό τραπεζάκι τονίζοντας το country chic style του σαλονιού!

taburetes-troncos-con-ruedasmanualidades.tv

Προσθέτοντας ροδάκια σε πάνω από ένα κούτσουρα, δημιουργήσατε ένα σετ από καθίσματα-σκαμπω για μία τραπεζαρία που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε εξωτερικό όσο και σε εσωτερικό χώρο και να συνδυαστούν με τον υπέροχο καναπέ από παλέτες και το αυτοσχέδιο σκίαστρο της ανάρτησης http://styleitchic.blogspot.com/2011/04/blog-post_17.html !

photo bertelson-sectionaltheartofdoingstuff.com

Εδώ, αντί για ροδάκια τοποθετήθηκαν μεταλλικά πόδια, το ξύλο περάστηκε με ένα βερνίκι εξωτερικά το οποίο του δίνει μια ελαφρά γυαλάδα και συνδυάστηκε με μοντέρνο τραπαζάκι σαλονιού, ένα κλασικό καθρέπτη, και ένα καναπέ που ταιριάζει τόσο σε κλασικά σπίτια όσο και σε μοντέρνα.

photo bthedesignfile.net

 Η ατέλεια του σχήματος δημιουργεί  το στυλ! Εδώ δεν προστέθηκαν καν ροδάκια μια και η θέση είναι συγκεκριμένη και σταθερή, κάτι που κάνει το κόστος... μηδενικό!

beachy.designsponge.com

Άλλη μια ατέλεια που δημιουργεί στυλ: οι κουφάλες του δέντρου δημιούργησαν τα ανοιγματα που χρησιμοποιήθηκαν σαν ...πόδια, ενώ οι εμφανής ρωγμές ταιριάζουν σε beach style, country,and rustic στυλ διακόσμησης!

photo bystephanylynn.com

Ένα κούτσουρο κομμένο σε...φέτες, αποτελεί ένα υπέροχο... συναρμολογούμενο βοηθητικό τραπεζάκι του οποίου τα κομμάτια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν...σουπλά ή βάσεις σερβιρίσματος! 


Πάρτε μόνο μια...φέτα από το ξύλο, προσθέστε μεταλλικά πόδια και φτιάξτε αυτά τα υπέροχα τραπεζάκια ακολουθόντας τις βήμα βήμα οδηγίες στο   http://seakettle.com/?p=1285


beachy.designsponge.com


Αν προτιμάτε το πιο μοντέρνο στυλ, βάψτε την κορυφή του ξύλου με λευκό σατινέ χρώμα, ακολουθώντας το σχήμα του αν είναι ακανόνιστο, ή τον κύκλο αν αυτό είναι κυκλικό . Εναλακτικά δώστε στο ξύλο ένα κωνικό εξάγωνο σχήμα με την βοήθεια ενός ξυλουργού, και στην συνέχεια βάψτε το ολόλευκο!  

photo thriftyandchic.com

Εξίσου εντυπωσιακό αποτέλεσμα δίνουν τα τρία ολόλευκα βαμμένα κούτσουρα με διαφορετικό ύψος το κάθε ένα που είναι πολύ εύκολο να κατασκευάσετε ακολουθώντας τις βήμα βήμα οδηγίες στο http://www.thriftyandchic.com/2011/06/wood-stump-coffee-table.html 
inhabitat.com

Οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται, και εδώ θα χρειαστείτε την βοήθεια τους για να μεταφέρεται ένα μεγάλο κορμό στον κήπο σας και μετά να ξεκουραστείτε πάνω σε αυτόν αφού θα τον χρησιμοποιήστε σαν ...παγκάκι! Έχετε λοιπόν τα μάτια και το μυαλό σας ανοιχτά, και θα επανέλθω με ...κλαδιά! Αρχίστε την συλλογή.... 

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
Αν σας αρέσουν οι παραπάνω ιδέες αλλά δεν έχετε τον χρόνο ή τα εργαλεία για να δημιουργήσετε τις παραπάνω κατασκευές, επικοινωνήστε μαζί μας στο styleitchicshop@yahoo.com  αποστέλλοντας φωτογραφίες και διαστάσεις του χώρου σας να σας κάνουμε τις προτάσεις μας ειδικά για τις δικές σας ανάγκες χωρίς καμία υποχρέωση αγοράς... 

7 σχόλια:

 1. Thanks so much showing us your French Inspiration!

  Blessings... Polly
  French Cupboard &
  Counting Your Blessings

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Thanks for sharing! Love the wood painted WHITE! Crsip & refreshing! xo

  :D Lynda

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. I wish I knew where your contact link was, but instead I have to post this on your comments. I am glad that you have featured my project on your blog, but please do not feature it as your own on link parties or other sites. This is copyright infringement. Please remove any links that you have placed on any other websites that have featured my project.They are not yours to post.

  Thanks,
  Alicia @ www.thriftyandchic.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. I absolutely love each and every picture. Thank you so much for posting, you have inspired me!!! jules

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Who knew logs could be so chic. Thanks for linking up with DIY under $5!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Awesome post! I love the wood and that cute bee!
  I'm visiting you today from Diana Rambles. I hope you get a chance to stop by my blog and leave a comment, too!
  ~ Megin of VMG206
  Tile Photo Coasters ~ Gift Idea

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogging tips
- See more at: http://mommasdailylife.blogspot.com/2013/04/pin-it-button-over-your-photos.html#sthash.L0FLag6g.dpuf