Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

10+ επιλογές για να διαχωρίσεις έξυπνα τον χώρο σου...


photo:google.com

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλεις να επιλέξεις ένα από τα υπάρχοντα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου για το σπίτι σου. Ο χώρος του σπιτιού σου είναι, ίσως, το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις όταν ξυπνάς. Επιπλέον, είναι και το τελευταίο όταν το βράδυ αποφασίζεις να πας στο κρεβάτι σου. Σαλόνι, υπνοδωμάτιο ή οποιοδήποτε άλλο εσωτερικό σημείο του σπιτιού σου πιθανότατα χρειάζεται διχοτόμηση προκειμένου η καθημερινότητά σου να αποκτήσει άλλη διάσταση!

Εάν κουράστηκες από την υπάρχουσα όψη του χώρου σου ή θες να αυξήσεις τη λειτουργικότητα του, το να κάνεις τον έναν χώρο, δύο είναι μια εκπληκτική ιδέα! Εντόπισε το σημείο που θα άλλαζες και τόλμησε να ενσωματώσεις το διαχωριστικό εκείνο που θα το αναδείξει κατά το μέγιστο. Πέρα από το να αυξήσει τη διάθεσή σου, η αλλαγή αυτή θα μεγιστοποιήσει και την γενική χρησιμότητα του σπιτιού σου.
Αναρωτιέσαι τι μορφές αυτό το μικρό βήμα εσωτερικής ανανέωσης μπορεί να λάβει; Μήπως ψάχνεις ποιο από τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου θα ταιριάξει καλύτερα στην περίπτωσή σου; Σήμερα θα  μοιραστούμε μαζί σου 10+ επιλογές για να διαχωρίσεις έξυπνα τον χώρο σου!

1. Ξύλο & Γυψοσανίδα


photo:google.com



Δημιούργησε μια σταθερή κατασκευή με βάση το ξύλο ή τη γυψοσανίδα. Μπορείς οικονομικά και εύκολα να δημιουργήσεις είτε την απόλυτη, είτε τη μερική απομόνωση των δύο χώρων που ονειρεύεσαι να επιτύχεις. Πέραν αυτού, το υλικό που θα χρησιμοποιήσεις γίνεται να σχεδιαστεί και να χρωματιστεί ανάλογα με το γούστο και τις επιθυμίες σου. Έτσι, εκτός από λειτουργικότητα θα χαρίσεις στον χώρο σου και την αίσθηση μιας όμορφης ανανέωσης. Το διαχωριστικό σου μπορεί να κατασκευαστεί σε σταθερή μορφή εκτελώντας χρέη τοίχου ή σε κινητή μορφή λειτουργώντας ως παραβάν. Απαγόρευσε ή επίτρεψε την οπτική επαφή μεταξύ των δύο χώρων ανάλογα με το αποτέλεσμα που θες να έχεις. Τοποθέτησε στο παραβάν σου ροδάκια για να το μετακινείς εύκολα σε όποιον χώρο επιθυμείς κάθε φορά να διαχωρίσεις. Μπορείς τέλος να μετατρέψεις σε παραβάν το παλιό παντζούρι του σπιτιού σου ή εκείνο που κρατάει φυλαγμένο η γιαγιά σου!

2. Μέταλλο

photo:google.com



Μια μεταλλική κατασκευή πέρα από το να διαχωρίσει στέρεα και ανθεκτικά τον χώρο σου, θα αποτελέσει γι’ αυτόν την ίσως πιο μοντέρνα έκδοση διαχωριστικού. Τόλμησε να χειριστείς το μέταλλο δημιουργικά, παίξε με σχήματα και μεγέθη και απογείωσε την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σου! Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεταλλικές βέργες και να χτίσεις ενδιάμεσα μεταλλικά ή και ξύλινα μικρά αποθηκευτικά σημεία. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρεις να δώσεις την αίσθηση του διαχωρισμού, ενισχύοντας ταυτόχρονα τη γενική λειτουργικότητα του σπιτιού σου μέσω ενός αρκετά ιδιαίτερου ντιζάιν!

3. Διαφανής επιφάνεια

photo:google.com



Εάν επιθυμείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση για μεγαλύτερες διαστάσεις, πέρα από αυτές της πραγματικότητας τότε, αυτή είναι η λύση που σου ταιριάζει! Μια διαφανής επιφάνεια μπορεί να έχει ως βάση της το γυαλί  ή το πλεξιγκλάς. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αποφύγεις την αίσθηση απομόνωσης και θα διαχωρίσεις τον εσωτερικό σου χώρο, χαρίζοντας του μια τόσο μοντέρνα όσο και διαχρονική όψη. Μια διάφανη επιφάνεια, δε θα σε κάνει να μετανιώσεις ούτε και να βαρεθείς εύκολα αυτή την επιλογή. Όντας σχεδόν απαρατήρητο, το διάφανο στοιχείο δεν κουράζει κι αφήνει το μάτι να περάσει!
4. Βιβλιοθήκη σταθερή

photo:google.com



Η  βιβλιοθήκη αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για εσένα, εάν έχεις ανάγκη να «στεγάσεις» τα βιβλία σου ή τα βιβλία των παιδιών σου. Είναι, επιπλέον, μια λύση που σου ταιριάζει εφόσον επιθυμείς να υιοθετήσεις μια άκρως λειτουργική εκδοχή για τον εσωτερικό σου χώρο. Έτσι, το γραφείο, το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου θα αναβαθμιστεί με αισθητικό τρόπο, πετυχαίνοντας το απόλυτο λειτουργικό αποτέλεσμα. Μη διστάζεις να οριοθετήσεις με τη μορφή βιβλιοθήκης ακόμη και τον πιο μικρό χώρο. Μπορείς με ευκολία να δημιουργήσεις μια γωνιά απομόνωσης για διάβασμα και ηρεμία! Τοποθέτησε, λοιπόν, μια έτοιμη ή φτιάξε μια κατασκευή βιβλιοθήκης με μόνιμο χαρακτήρα και στα μέτρα του χώρου σου!

5. Βιβλιοθήκη -Έπιπλο μεγάλων διαστάσεων

photo:google.com



Αν δεν θέλεις μία «σταθερή» επιλογή για τον διαχωρισμό του χώρου σου, μπορείς πάντα να επιλέξεις μία πιο ευέλικτη εναλλακτική λύση. Τον τελευταίο καιρό έχουν έρθει στη μόδα οι συρόμενες-ογκώδης βιβλιοθήκες. Αυτές οι ιδιαίτερες κατασκευές σου επιτρέπουν να αλλάξεις τη διαρρύθμιση του δωματίου σου, όπως και όποτε θέλεις. Η χρησιμότητα αυτής της επιλογής για τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου είναι διπλή. Αφενός δεν σε δεσμεύει και αφετέρου σου επιτρέπει να ¨παίξεις» δημιουργικά με διαφορετικά σχέδια και χρώματα ανά πάσα στιγμή.

6. Έπιπλο

photo:google.com



Επίλεξε ένα μικρό ή μεγάλο έπιπλο ανάλογα με το αποτέλεσμα στο οποίο επιθυμείς να οδηγήσεις τον χώρο σου. Ένα πάσο με ράφια, ένα μεγάλο μπαούλο ή μια ογκώδης συρταριέρα θα διαχωρίσει, ενισχύοντας και αισθητικά τον χώρο σου. Η επιλογή αυτή μπορεί να μην αποτελεί το κλασικό συνώνυμο του διαχωριστικού όμως, θα σου χαρίσει μια επιπλέον λύση για να αποθηκεύσεις ή να ακουμπήσεις ένα αντικείμενο. Εκμεταλλεύσου το έπιπλο και δημιούργησε δύο ξεχωριστά σε διακόσμηση ή ύφος δωμάτια, ακόμη κι αν τα όριά τους δεν είναι έντονα διακριτά για το μάτι. Φυσικά, σε περίπτωση που σε κουράσει η συγκεκριμένη ανανέωση του χώρου σου μπορείς να αλλάξεις σημείο ή και χρώμα στο έπιπλο. Θα είσαι σε θέση έπειτα, να προχωρήσεις σε έναν εκ νέου διαχωρισμό του εσωτερικού σου χώρου!

7. Συρόμενη πόρτα

photo:google.com



Ενσωμάτωσε στον χώρο σου μια συρόμενη πόρτα χρησιμοποιώντας γυαλί, ξύλο ή όποιο άλλο υλικό επιθυμείς. Είναι ένα από τα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου με πολλαπλές κατασκευαστικές και χρωματικές δυνατότητες. Σου παρέχει, λοιπόν, την ευκαιρία να επιτύχεις λειτουργικά αλλά και εικονικά το αποτέλεσμα των ονείρων σου. Έτσι, θα καταφέρεις να απομονώσεις τους χώρους που επιθυμείς με ευκολία και ταχύτητα. Μπορείς πέρα από χρώμα να εφαρμόσεις στην κάθε μια επιφάνεια της συρόμενης πόρτας μια ταπετσαρία με διαφορετικό σχέδιο και στυλ. Έχοντας ως άξονες τη λειτουργικότητα και τη φαντασία, θα καταφέρεις να ενισχύσεις την αισθητική του κάθε επιμέρους περιβάλλοντος που θα σχηματίσεις!

8. Καθρέφτης

photo:google.com



Κάποιες φορές ένας καθρέφτης αρκεί για να σηματοδοτήσει την αρχή και το τέλος ενός νέου χώρου. Ενσωμάτωσε στον εσωτερικό χώρο που σκέφτεσαι να διαχωρίσεις μια κατασκευή με βάση τον καθρέφτη! Τοποθέτησε μια σταθερή ή μια συρόμενη κατασκευή με τζάμι στο οποίο θα μπορείς να καθρεφτίζεσαι εσύ και το περιβάλλον του σπιτιού σου. Πρόκειται για μια άκρως χρήσιμη κι έξυπνη ιδέα αφού, πέρα από το να επιτύχει τον διαχωρισμό του χώρου που επιθυμείς θα αποτελέσει ένα πρόσθετο στολίδι για το σπίτι σου. Μην ξεχνάς πως ο καθρέφτης έχει την ικανότητα να «τραβά» πέρα από τις διαστάσεις του χώρου και τα βλέμματα!

9. Κουρτίνα

photo:google.com



Είναι ίσως η πιο παραδοσιακή επιλογή στα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου αλλά μια καθόλου κακή ιδέα. Συνάμα, η λύση της κουρτίνας είναι και ο πιο απλός τρόπος για να διαχωρίσεις οπτικά τον χώρο σου. Μπορείς να αξιοποιήσεις κάποιο υπάρχον κενό μεταξύ δυο τοίχων για να τη στηρίξεις ή και να την τοποθετήσεις σε όποιο σημείο του χώρου σου έχεις κατά νου. Αυτό που βασικά χρειάζεσαι είναι ένας μηχανισμός και ένα ύφασμα! Το ύψος της κατασκευής εξαρτάται από το βαθμό στον οποίο θες να επιτρέψεις να περνάει το μάτι μεταξύ των χώρων. Όσον αφορά το υλικό και το στυλ της, εμείς θα σου προτείναμε κάτι απλό σε minimal τόνους. Εντυπωσιακό ή λιτό αποτέλεσμα, εξαρτάται καθαρά από εσένα και το ύφος που θες να δημιουργήσεις!

10. Ξύλινα Δοκάρια

photo:google.com



Τα ξύλινα δοκάρια συνιστούν μία νέα, μοντέρνα τάση στα διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Μολονότι έχουν το ελάττωμα ότι εξυπηρετούν  κυρίως εξολοκλήρου διακοσμητικούς σκοπούς, σίγουρα θα «απογειώσουν » την αισθητική του χώρου σου. Μπορείς να διαλέξεις το σχέδιο και το χρώμα που ταιριάζει καλύτερα στο χώρο σου ώστε να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εμείς το συστήνουμε σαν επιλογή, αν θέλεις να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου και να του δώσεις μοντέρνο ή μίνιμαλ στυλ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ: Διακόσμηση με παραβάν:http://styleitchic.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html
Θέλεις να «παίξεις» με τις διαστάσεις και να ανακαλύψεις περισσότερες ιδέες για να διαχωρίσεις τον εσωτερικό σου χώρο; Μπορείς να αποστείλεις φωτο και διαστάσεις του χώρου σου στο styleitchicshop@yahoo.com για συμβουλές και ιδέες... 


13 σχόλια:

  1. I really appreciate your professional approach.These are pieces of very useful information that will be of great use for me in future.

    ดูหนัง

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Interesting post. I Have Been wondering about this issue, so thanks for posting. Pretty cool post. It’s really very nice and Useful post 메이저사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. I like the valuable information you provide
    in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here frequently. 카지노사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. What’s Taking place i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively helpful and it has aided me out loads. I am hoping to give a contribution & assist different users like its helped me. Great job!
    토토사이트

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I must say you are an incredible writer, I love the way that you describe the things.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Hello, good day, this page was very enjoyable for me and I really enjoyed its content. Thank you

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. excellent publish, very informative. I ponder why the other specialists of this sector don’t notice this.

    ΑπάντησηΔιαγραφή