Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΤΟ...ΠΑΤΩΜΑ!


photo style-files.com

Χαρακτηριστικό στοιχείο της Κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής που ωστόσο συναντάμε και στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας είναι η ζωγραφική με λευκό χρώμα πάνω στο τσιμέντο,στα στενά δρομάκια, που σε συνδυασμό με τον εκτυφλωτικό ήλιο δημιουργούν  ένα ατελείωτο και υπαίθριο έργο τέχνης. Δείτε μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να ζωγραφίσετε το πάτωμα του εξοχικού σας εσωτερικά, κάνοντας το μοναδικό! 

FHOTO MARIE CLAIRE MAISON 
Αφού βεβαιωθείτε ότι το πάτωμα έχει καθαριστεί τέλεια και έχετε προμηθευτεί το κατάλληλο είδος χρώματος για το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί το πάτωμα σας, ακολουθήστε σωστά όλες τις οδηγίες για την εφαρμογή αλλά και τον χρόνο που αναφέρονται από τον κατασκευαστή. Αν είστε αρχάριοι, ξεκινήστε από ένα εύκολο σχέδιο όπως το παραπάνω ριγέ χαλί της φωτογραφίας, το οποίο και θα εφαρμόσετε σε περιορισμένο χώρο.

photo style-files.com

Ένα παραλληλόγραμμο που στις δύο μικρότερες πλευρές του έχουν προστεθεί μερικές γραμμές για... κρόσσια είναι αρκετό να δώσει την διαφορετική διακοσμητική πινελιά σε ένα κατάλευκο και minimal άποψης χώρο.


photo cote sud

Στο ίδιο παραλληλόγραμμο ζωγραφιστό χαλί προσθέσαμε μερικά τετράγωνα, και ιδού το αποτέλεσμα!  Εκτός του ότι με την ζωγραφική οριοθετείτε τους χώρους, παράλληλα ανεβάζεται αισθητικά το επίπεδο ενός κατά τα άλλα αδιάφορου χώρου!


photo ELLE DECORATION

Μερικές μόνο γραμμές αρκούν για να τονίστε και να δώσετε προσωπικότητα σε ένα χώρο που συνήθως παραμελούμε αισθητικά όπως ο διάδρομος ή ο προθάλαμος ενός σπιτιού! Υπέροχη λεπτομέρεια, το αυτοσχέδιο τραπέζι που αποτελείται από δύο αναποδογυρισμένα καλάθια, και μερικές σανίδες!


photo apartment therapy

Αν είστε λίγο πιο έμπειροι δοκιμάστε ένα πιο πολύπλοκο σχέδιο. Αρχικά οροθετείστε περιμετρικά το χαλί ζωγραφίζοντας ένα παραλληλόγραμμο και  με την βοήθεια ενός στένσιλ σχεδίου ζωγραφίστε το εσωτερικά. Αν παρόλα αυτά διστάζετε να το δοκιμάσετε στο δικό σας σπίτι, αρκεστείτε στο να ζωγραφίσετε μερικούς πίνακες μόνοι σας ακολουθώντας τις οδηγίες της ανάρτησης: ¨  http://styleitchic.blogspot.com/2011/04/make-your-own-art-its-so-easy.html    







3 σχόλια:

  1. Wonderful inspirations! I love painted floors and the ones you shared are fantastic! Thank you for linking up to Feathered Nest Friday! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I like painted floors - inside and out. Thanks for sharing these wonderful ideas.

    Liz @ the Brambleberry Cottage
    http://thebrambleberrycottage.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Beautiful floors! I have a porch that needs this but it's such a big job I keep putting it off. Thanks for the inspiration.

    ΑπάντησηΔιαγραφή