Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

ΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:ΜΙΑ ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ ΜΕ...ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ


 Photo of bar "The Alice House"

Ο φωτισμός ενός χώρου, αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο στην εσωτερική διακόσμηση ενός σπιτιού ή ενός καταστήματος, μια και ανάλογα με το είδος του φωτισμού, το στυλ των φωτιστικών ή των πολυέλαιων που θα επιλέξουμε, δίνουμε έμφαση στο "ύφος" ενός χώρου ή τονίζουμε διαφορετικά σημεία. Οι απλοί λαμπτήρες "γλόμποι" μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνοι τους δημιουργώντας μια εντυπωσιακή μεν, οικονομική δε, διακόσμηση...Δείτε πως... 


Photo of bar "The Alice House"

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: τα καλώδια των λαμπτήρων ξεκινούν από το κέντρο της οροφής και οι λαμπτήρες επεκτείνονται και στερεώνονται κυρίως περιμετρικά του δωματίου δημιουργόντας ένα τεράστιο "πολυέλαιο", μια διάταξη που ταιριάζει ιδιαίτερα σε ψηλοτάβανους χώρους.
ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: η οροφή έχει ιδιαίτερα χαμηλό ύψος και για αυτό το λόγο οι λαμπτήρες τοποθετήθηκαν σε όλο το πλάτος της οροφής  με τα  καλώδια τους να δημιουργούν ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα λόγω του μεγάλου αριθμού των μέτρων που χρησιμοποιήθηκε.


 Alice House Queens Park-017
Photo of bar "The Alice House"

Στην παραπάνω φωτογραφία ο φωτισμος δημιουργήθηκε από τον συνδιασμό των δύο προηγούμενων διατάξεων των λαμπτήρων, δηλαδή πολλά καλώδια έμειναν "χαλαρά" τοποθετημένα δίνοντας την αίσθηση "πολυέλαιου" ενώ άλλα τοποθετήθηκαν κατά μήκος της οροφής.

 IMG_1644_2
Photo ilovedust.com

Αν διαθέτετε μακρόστενη τραπεζαρία ή "μοναστηριακό τραπέζι" απλά τοποθετήστε λαμπτήρες πάνω ακριβώς και κατά μήκος της τραπεζαρίας. Εναλλακτικά, τοποθετήστε τις λάμπες μέσα σε γυάλινα μπουκάλια που θα κόψετε εύκολα με...ασετόν, ακολουθόντας τις οδηγίες της ανάρτησης   http://styleitchic.blogspot.com/2011/10/most-easy-way-to-cut-glass-bottles.html


Όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία η ιδέα αυτή μπορεί να βρει εφαρμογή ακόμα και αν δεν διαθέτετε μεγάλη τραπεζαρία, αλλά ένα άπλό τραπέζι κουζίνας ή δεν θέλετε να προσθέσετε τόσο πολλές λάμπες...  photo Silvina Designs website !
Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε  ένα mini "πολυέλαιο" αντικαθιστόντας τα κρύσταλλα από παλιούς και καμένους λαμπτήρες  που θα πλαισιώνουν την μια και μοναδική λάμπα που θα ανάβει!


photo Elle decor

... Ενώ ακόμα και στο μπάνιο μπορείτε να πετύχετε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα τοποθετόντας πολλές λάμπες  συνδεμένες με σπιράλ καλώδιο, κατά μήκος και μπροστά από ένα μεγάλο μακρόστενο καθρέπτη ......Κάντε λοιπόν την διαφορά: στην ανάρτηση http://styleitchic.blogspot.com/2011/09/blog-post_07.html θα βρείτε ιδέες για να διακοσμήσετε με τα εμφανή καλώδια, που δεν μπορείτε να κρύψετε ενώ στην κατηγορία LIGHTS του blog θα βρείτε ιδέες για να κατασκευάσετε μόνοι σας  φωτιστικά ή να επισκευάσετε τα παλιά...3 σχόλια: