Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

4 Ιδέες για υπέροχα παλαιωμένα έπιπλα...




photo:google.com

Τα ξύλινα παλιά έπιπλα, είναι ένα κομμάτι της διακόσμησης του σπιτιού που εκτός από την αισθητική, συνήθως έχει και συναισθηματική αξία. Τις περισσότερες φορές αποτελούν ενθύμιο από το σπίτι της μαμάς ή της γιαγιάς και γι αυτό δύσκολα τα αποχωρίζεται κανείς. Παρόλα Αυτά, με το πέρασμα των χρόνων φθείρονται ανομοιόμορφα και αλλοιώνεται η αισθητική τους. Άλλες φορές δεν ταιριάζουν με τη διακόσμηση του σπιτιού, αλλά δε θες να τα πετάξεις. Ψάχνεις κι εσύ τρόπο να ανανεώσεις τα παλιά σου έπιπλα; Θες έναν οικονομικό τρόπο για να τους δώσεις αντικέ στυλ και άποψη; Εμείς σου έχουμε τη λύση! Εδώ θα βρεις ότι χρειάζεται να ξέρεις για να αποκτήσεις τα παλαιωμένα έπιπλα των ονείρων σου!

Απόκτησε Μοναδικά Παλαιωμένα Έπιπλα σε 2 Κινήσεις!

Υπάρχουν πολλές τεχνικές αναπαλαίωσης των επίπλων σου. Αυτή που θα ακολουθήσεις εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Αρχικά, εξαρτάται από το βαθμό φθοράς που θες να εμφανίζει το ξύλο στο τέλος. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας είναι κι αν πρόκειται για μαλακό ή σκληρό ξύλο. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για κάποιο έπιπλο το οποίο χρησιμοποιείται καθημερινά, όπως ένα τραπέζι, η αντοχή του μετά την παλαίωση είναι πολύ σημαντική.
α)Αναπαλαίωση Επίπλων με Σύμμαχο το Τρίψιμο
Αρχικό βήμα για να αποκτήσεις παλαιωμένα έπιπλα είναι να βάψεις την επιφάνεια του ξύλου με κάποιο βερνίκι παλαίωσης σε παστέλ χρώμα. Έτσι θα το κάνεις μοντέρνο και vintage ταυτόχρονα. Τα χρώματα που κυριαρχούν συνήθως είναι το λευκό, το μπεζ, το σομόν και οι αποχρώσεις του γαλαζοπρασινου. Σε αυτά τα χρώματα, τα παλαιωμένα έπιπλα δείχνουν πιο φυσικά. Δε χρειάζεται όμως να δώσεις μεγάλη έμφαση και προσοχή στο βάψιμο, οι ανομοιομορφίες είναι αυτές που κάνουν τα αντικέ έπιπλα να δείχνουν τόσο όμορφα.
Στη συνέχεια, ξύσε το χρώμα κατά τόπους με ένα γυαλόχαρτο, ή κάποιο αιχμηρό αντικείμενο. Έτσι θα φύγει σε εκείνο το σημείο το πρόσθετο χρώμα και θα φανερωθεί το αρχικό. Τα σημεία που πρέπει να τρίψεις για να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα είναι κυρίως οι άκρες και οι κόχες στα πόδια αν πρόκειται για τραπέζι ή καρέκλες. Αν υπάρχουν σκαλιστά σχέδια, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να σβήσεις το χρώμα, εύκολα, με ένα μαχαιράκι. Σε περίπτωση όμως που το έπιπλο είναι λουστραρισμένο, είναι αναγκαίο να το τρίψεις πρώτα με ένα γυαλόχαρτο. Πρέπει να φύγει πρώτα η έντονη γυαλάδα, διαφορετικά δε θα μπορεί να σταθεροποιηθεί το χρώμα. Για να τονίσεις ακόμα πιο πολύ την αντικέ όψη των επίπλων σου, μη παραλείψεις να περιποιηθείς με τον ίδιο τρόπο τα χερούλια, τους μεντεσέδες κλπ.
β)Αναπαλαίωση Επίπλων με Όπλο τη Βαζελίνη
Μία δεύτερη τεχνική για να αποκτήσεις παλαιωμένα έπιπλα στη στιγμή, είναι χρησιμοποιώντας τη βαζελίνη. Αρχικά, σκούπισε καλά, με ένα πανί την επιφάνεια, για να απομακρύνεις τη  σκόνη και τη βρωμιά που μπορεί να υπάρχουν. Στη συνέχεια πέρασε με ένα πινέλο τη βαζελίνη τα σημεία που θες να φαίνεται παλιό και φθαρμένο το έπιπλο. Τέλος χρωμάτισε όλο το έπιπλο με το χρώμα της αρεσκείας σου κι όταν στεγνώσει σκούπισε το ξανά. Στα σημεία που είχες βάλει βαζελίνη, το χρώμα δεν απορροφήθηκε και θα φύγει με το σκούπισμα. Έτσι θα δώσει στη στιγμή την όψη του φθαρμένου.
4 Φρέσκες Ιδέες για Μοντέρνα Παλαιωμένα Έπιπλα!
#1 Ανανέωσε Έξυπνα την Πολυθρόνα της Γιαγιάς

photo:google.com

Ένας τρόπος να αποκτήσεις στη στιγμή μοντέρνα και συνάμα παλαιωμένα έπιπλα, είναι να να βρεις τρόπο να μεταμορφώσεις τα παλιά έπιπλα που έχουν φθαρεί από το καιρό. Πάρε την παλιά πολυθρόνα της γιαγιάς που έχεις κρατημένη στην αποθήκη, άλλαξε την επένδυση που έχει φθαρεί και αναπαλαίωσε το ξύλο. Παίξε με πρωτότυπους συνδυασμούς χρωμάτων και χάρισε στην πολυθρόνα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

#2 Μεταμόρφωσε την Παλιά Ντουλάπα σου

photo:google.com

Ακόμη κι αν ανακαινίσεις ολόκληρο το υπνοδωμάτιο σου, η παλιά ντουλάπα σου θα παραμείνει εκεί. Δύσκολα θα αντικαταστήσεις ένα τόσο μεγάλο έπιπλο όπως αυτό. Μπορείς όμως να την ανανεώσεις κι αυτή όπως και τα υπόλοιπα παλαιωμένα έπιπλά σου. Διάλεξε το χρώμα που ταιριάζει περισσότερο με τη κρεβατοκάμαρα σου για να την χρωματισεις εξωτερικά. Στη συνέχεια αναπαλαίωσε την με τις μεθόδους που περιγράψαμε προηγουμένως και πρόσθεσε ζωγραφιστά λουλούδια για μια vintage διακόσμηση της ντουλάπας. Για να προσθέσεις μια ακόμη vintage πινελιά και να τη κάνεις το στοιχείο που θα τραβάει όλα τα βλέμματα στη κρεβατοκάμαρα σου πρόσθεσε ένα μικρό καθρέφτη στο ένα από τα δύο φύλλα.

#3 Μετάτρεψε το Παλιό Τραπεζάκι σε ένα Αντικέ Κομοδίνο

photo:google.com

Σίγουρα υπάρχει κάπου μες στο σπίτι ένα μικρό τραπεζάκι. Συνήθως αυτό το τραπεζάκι δεν προσφέρει κανένα λειτουργικό σκοπό, λόγω του μικρού του μεγέθους. Γιατί λοιπόν να μη το μετατρέψεις σε ένα χαριτωμένο παλαιωμένο έπιπλο που θα σου φτιάχνει τη μέρα το πρωί; Είναι ότι πρέπει για να τοποθετήσεις τις αγαπημένες σου φωτογραφίες σε ανάλογες κορνίζες κι ένα ξυπνητήρι. Μικρό και βολικό για να βάλεις μόνο τα απαραίτητα,

#4 Διακόσμησε με παλαιωμένα έπιπλα το μπάνιο σου

photo:google.com

Ποιος είπε ότι το παλαιωμένο ξύλο δε μπαίνει στο μπάνιο; Σε αντίθεση με το καινούργιο, πέρα από την ομορφιά έχει και μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία. Είναι παλαιωμένο, λόγω της μεγάλης έκθεσής του στις καιρικές συνθήκες. Συνεπώς, έχει περάσει από τη διαδικασία της συστολής και της διαστολής μέσα από τις διάφορες αυξομειώσεις σε υγρασία. Ένας παλαιωμένος καθρέφτης λοιπόν ή μια συρταριέρα αποτελούν ιδανική επιλογή για το μπάνιο σου.


πηγή:https://blog.douleutaras.gr/

1 σχόλιο: