Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΤΥΛ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΣΑΣ


photo: marcondesarchinhome.com

MODERN STYLE: Διαλέξτε καναπέδες σε λιτες γραμμές με μεταλικές λεπτομέρειες και μονόχρωμα υφάσματα. Τονίστε το χώρο με επιπλέον μεταλικά στοιχεία σε ελάχιστα και σε απλές γραμμές διακοσμητικά αντικείμενα και δώστε έμφαση στο φωτιστμό. Στο πάτωμα επιλέξτε πλακάκια και μάρμαρα που δεν έχουν πολλά σχέδια ή νερά ή ξύλο σε ανοιχτές αποχρώσεις.


 
photo supermemoria5x.com 

ETHNIC: Δώστε έμφαση στο έντονο χρώμα, σε κάθε στοιχείο του χώρου όπως τοίχους, έπιπλα και υφάσματα προσέχοντας όμως τον συνδιασμό. Τονίστε το έθνικ στοιχείο με διακοσμητικά αντικείμενα που μπορείτε να βρείτε εύκολα και συνήθως οικονομικά από ταξίδια ή υπαίθριες αγορές. Υιοθετείστε ξυλόγλυπτα στοιχεία σε έπιπλα, παραβάν ή διακοσμητικά που παραπέμπουν σε συγκεκριμένες κουλτούρες και πολιτισμούς.

photo furniture-design.net

RETRO:  Ένα παλιό σαλόνι που μπορεί να σκονίζονταν χρόνια σε μια αποθήκη δίνει την μοναδικότητα στο χώρο μια και δεν μοιάζει με τα συνιθισμένα βιομηχανοποιημένα έπιπλα. Αναδείξτε το με καινούργια μαξιλάρια σε έντονο χρώμα, διακοσμητικά στοιχεία σε μέταλο και γυαλί και  τοποθετόντας ταπετσαρία σε ένα κεντρικό τοίχο,  η οποία μπορεί να έχει ρετρό αναφορές σε γραφικά ή χρώματα και μας δείνει άπειρες δυνατότητες επιλογής.

photo luxury-furniture-design.net

FRENCE STYLE:  Το στυλ αυτό διακρίνετε για την κομψότητα σε κάθε λεπτομέρεια. Τα έπιπλα κλασικά με ξύλο σκαλιστό στο χέρι το οποίο συνήθως βάφεται χρυσό για να συνδιαστεί με τον απαραίτητο μεγάλο και χρυσό καθρέπτη ως κεντικό διακοσμητικό στοιχείο.Τα υφάσματα διαθέτουν λουλούδια ή περίτεχνα σχέδια με χρυσές λεπτομέρειες ενώ τα λουλούδια κυριαρχούν τόσο στα χαλιά όσο και στις βαριές και από ακριβό ύφασμα κουρτίνες που καλύπτουν ψηλοτάβανα ξύλινα παράθυρα γι αυτό δώστε προσοχή στους συνδυασμούς των πολλών και διαφορετικών υφασμάτων.

photo Roche-Boboisarchinhome.com

CLASSIC: Διαχρονικό και κομψό με σκούρα χρώματα σε ξύλινα χειροποίητα συνήθως έπιπλα   με πινελιές χρώματος στα διακοσμητικά αντικείμενα και τα μαξιλάρια. Αν και κλασικό αυτό το στυλ διαθέτει παραλλαγές μια και μπορεί να  γίνει από πολύ βαρύ και luxury αν τονιστεί με έπιπλα και αντικείμενα αντίκες έως και ανάλαφρο συνδιάζοντας ένα μοντέρνο δερμάτινο χαλί ή μια νεοκλασικού στυλ πολυθρόνα. 

    photo livingsimplifiedbee.blogspot.com 

COASTAL: Ιδανικό αν διαθέτουμε σπίτια κοντά σε θαλασσινό τοπίο. Διαλέξτε λευκούς ή ριγέ καναπέδες και χαλιά, και συνδιάστε τα με έπιπλα που έχουν διατηρήσει το φυσικό χρώμα του ξύλου ή έχουν βαφτεί σε λευκό ή μπλέ. Τελευταία διακοσμητική πινελιά, στοιχεία εμπνευσμένα από την θάλασσα στολίζουν υφάσματα, αντικείμενα και πίνακες. 



    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου