Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

NEW HOTEL...ATHENS...

  
Τα εγκαίνια του New Hotel στην Αθήνα έγιναν την 1 Ιουλίου 2011
"Νέα ζωή" έδωσαν σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο στην καρδιά της Αθήνας, στο πρώην Olympic Palace στη Φιλελλήνων, οι βραζιλιάνοι σχεδιαστές Φερνάρντο και Ουμπέρτο Καμπάνα. Με τη βοήθεια Ελλήνων αρχιτεκτόνων και designers και επαναχρησιμοποιώντας παλιά έπιπλα και αντικείμενα , δημιούργησαν ένα χώρο που επικρατεί το σύγχρονο μαζί με την παράδοση.


 New Hotel από τους Campana

Συγκεκριμένα, οι διάσημοι σχεδιαστές, γνωστοί για δημιουργίες από έπιπλα έως παπούτσια, εμπνεύστηκαν για να ανακαινίσουν το ξενοδοχείο και από την Ελληνική παράδοση. Με την βοήθεια των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, δημιούργησαν χειροποίητες καρέκλες και φωτιστικά ενώ διατήρησαν μερικά χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως η μαύρη μαρμάρινη σκάλα του 1940.

Αρχικά, οι σχεδιαστές δεν είχαν σκοπό να επιμεληθούν τη διαμόρφωση ενός ξενοδοχείου αλλά στην πορεία άλλαξαν γνώμη. Ύστερα από δύο χρόνια έντονης δουλειάς, το ξενοδοχείο του 1958 μεταμορφώθηκε στο New Hotel και αποτελεί το πρώτο ξενοδοχειακό έργο των βραβευμένων αδελφών Καμπάνα. Πλέον το ξενοδοχείο που αρχικά χτίστηκε από τον Ιάσονα Ρίζο, έχει αποκτήσει μία μοντέρνα εξωτερική αρχιτεκτονική και συνοδεύεται μοναδικά από ένα μείγμα τέχνης και γλυπτικής του εσωτερικού σχεδιασμού, ακολουθώντας τα πολύχρωμα, μοντέρνα και καινοτόμα χαρακτηριστικά του ομίλου YES! Hotels, που αποτελεί μέλος. Το ξενοδοχείο ανήκει στην αλυσίδα των Design Hotels ενώ ταυτόχρονα φιλοξενεί ξεχωριστά έργα τέχνης επηρεασμένα από την Βραζιλία.



ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ:

Το New Hotel, διαθέτει 79 δωμάτια και σουίτες, εξοπλισμένα με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία και εξαιρετικά κομμάτια τέχνης. Για τη διακόσμηση τους επιλέχθηκαν έπιπλα σχεδιασμένα από τους δύο αδερφούς, ή κομμάτια τα οποία αναμορφώθηκαν στο πλαίσιο του workshop που έγινε με τη συμμετοχή των φοιτητών, όπως οι καρέκλες "Thonet". Σε κάθε δωμάτιο, κυριαρχεί ένα θέμα που κοσμεί τον τοίχο μπροστά από κάθε κρεβάτι. Τα θέματα αυτά έχουν να κάνουν είτε με τον Καραγκιόζη, είτε με άλλους ήρωες από το θέατρο σκιών και αναπαριστούν στον τοίχο ιστορίες. 




Επίσης, άλλα θέματα έχουν να κάνουν με τη ύπαρξη του καλού και του κακού και με τις θαλάσσιες χάντρες για την προστασία από το "κακό μάτι", σύμφωνα πάντα και με την παράδοσή μας. Και τέλος, υπάρχουν συνθέσεις από καρτ ποστάλ που απεικονίζουν την παλιά Αθήνα, μέσα από μία μοντέρνα προσέγγιση.


Φωτογραφίες από κάρτ ποστάλ με θέματα από την παλιά Αθήνα κυριαρχούν στο Δωμάτιο Superior Plus



Στα Studios κυριαρχούν ο Καραγκιόζης και άλλες "φιγούρες" από το Θέατρο Σκιών



Στο χώρο υποδοχής κυριαρχούν οι δύο ασυνήθιστες μοντέρνες καρέκλες

ΙΣΟΓΕΙΟ



Όσον αφορά, στο λόμπι και στη ρεσεψιόν, υπάρχουν καλλιτεχνικές συνθέσεις από κομμάτια παρωχημένων επίπλων, συλλεκτικά αντικείμενα αγορασμένα από τους ίδιους τους Καμπάνα από τις υπαίθριες αγορές της Αθήνας.
Το εστιατόριο New Taste, με τις εντυπωσιακές κολώνες επενδεδυμένες από κομμάτια ξύλου




Τέλος, το εστιατόριο New Taste, στο ισόγειο του κτιρίου, οι δημιουργοί εμπνεύστηκαν από την καρέκλα "Favela" και έντυσαν τις κολώνες του κτιρίου με στενές λωρίδες ξύλου για να δώσουν κάτι από τις φαβέλες της Βραζιλίας.



ΑΝΤΙΓΡΑΨΤΕ ΙΔΕΕΣ:

- Αναδείξτε τις συλλογές σας αντικαθιστώντας τα ακριβά έργα τέχνης,  δίνοντας χαρακτήρα στο χώρο. Οποιαδήποτε συλλογή (όπως είδατε στο new hotel ) όπως καρτ ποστάλ, συλλογή από γυάλινα ματόχανδρα, καραγκιόζηδες, μπορεί να διακοσμήσει και να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο χώρο.
Εναλλακτικά, δοκιμάστε συλλογές από παλιά κλειδιά, μπουκάλια ή καράφες...
- Τολμήστε να επενδύσετε ένα τοίχο ή δύο κεντρικές κολώνες, με παλιά, φθαρμένα, άχρηστα ξύλα, από παλιά έπιπλα ή παλέτες και δημιουργήστε την εικόνα ενός γλυπτού στο χώρο σας.


πηγή www.buildnet.gr

photos http://www.architectureartdesigns.com

2 σχόλια:

  1. I love that take on the reclaimed wood wall! I'm a love of collage so I think it looks cool. Now would I want it in my house? Hmmmm...not sure about that!
    Liz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Bonjour Iro et Merci de nous faire découvrir le "Côté Positif d'Engagement" de ton Pays. De surcroît, les "Amoureuses de Récup" comme moi, sont heureuses de savoir que les Pros. partagent cette "Pratique" (...en mieux, certes !) et "copier" ...oui, mais, j'accroche , toujours,1 petite "note" avec l'origine de l'idée.(J'ai fait 1 "Lustre"{ " D'après Vernier PANTON, D-signer danois 70's"}(=exemple)). Magnifique Hôtel. Bises. Vi

    ΑπάντησηΔιαγραφή